Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα έδειξε ότι τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ προστατεύουν πάνω από 1.300 παιδιά το χρόνο από διάφορες ασθένειες.
Το φυλλικό οξύ είναι μία βιταμίνη που βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα. Βοηθάει τα κύτταρα να αναπτύσσονται σωστά και αν μία έγκυος γυναίκα δεν προσλαμβάνει όση ποσότητα χρειάζεται, το μωρό κινδυνεύει να γεννηθεί με δισχιδή ράχη, που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι ο εγκέφαλός του δεν έχει αναπτυχθεί σωστά.
Στην Αμερική ήδη από το 1998, οι βιομηχανίες τροφίμων εμπλούτισαν προϊόντα όπως αλεύρι, μακαρόνια και δημητριακά με φυλλικό οξύ και αμέσως τα περιστατικά παιδιών με κάποιες συγκεκριμένες νευρολογικές ασθένειες μειώθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr