Η Υπατία Παπασταμάτη μπαίνει στην κουζίνα και μας βοηθάει να φτιάξουμε ένα υπέροχο μπανόφι.
Ενα από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά το φτιάχνουμε τώρα μόνες μας στο σπίτι και είναι πιο νόστιμο από ποτέ!
Σέρβιρέ το στους φίλους σου και θα σε λατρέψουν!
Υλικά
• 3 ασπράδια αυγών
• 165γρ. ζάχαρη άχνη
• Λίγο αλάτι
• 1 βανίλια
• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
• 2 μπανάνες
• 50 γρ. σοκολάτα μαύρη
• 500ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
• Σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, τη βανίλια και την ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει κορυφές το μίγμα μας.
2. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί μας και σχηματίζουμε 2 ορθογώνια ίδιου μεγέθους.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
4. Τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Σιγοβράζουμε για 3 ώρες.
5. Προσέχουμε πάντα το νερό να καλύπτει το κουτί.
6. Βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε Σαντιγύ και αφήνουμε στην άκρη.
8. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε την μία μαρέγκα και από πάνω σαντιγί. Προσθέτουμε τις μπανάνες, τρίβουμε ξύσμα σοκολάτας, λίγη από την καραμέλα και σιρόπι σφενδάμου.
9. Τοποθετούμε από πάνω την δεύτερη μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.
Tips
• Όλα τα σκεύη να είναι πολύ καθαρά και στεγνά χωρίς υπολείμματα κρόκου στα ασπράδια.
• Tα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.