Είναι λαχταριστά, αφράτα και πολύ οικονομικά.
Είναι τα πιο εύκολα σπιτικά σοκολατάκια που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα παιδιά!
Υλικά
- 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- 450 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
Προαιρετικά
- λίγη βανίλια σε σκόνη
- ψιλοκομμένα καρύδια
- 2 κ.σ. από κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα καρύδια (όσο προτιμάτε), την βανίλια και το λικέρ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζουμε με αυτό και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα να σφίξει.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί, και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Πλάθουμε μπαλάκια,τα βάζουμε άλλα 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα τα βουτάμε στο μείγμα.
- Μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο καρύδι.
- Απλώνουμε για να σταθεροποιηθούν σε αντικολλητικό χαρτί και είναι έτοιμα!