Φτιάξτε Κεφτεδάκια κοτόπουλου με ginger, θα σας τρέχουν τα σάλια
Συστατικά
(για 20 τεμάχια)
κομματάκια κοτόπουλου, ξεκοκαλισμένα (περί τα 200 gr)
2,5 gr. φρέσκια πιπερόριζα (ginger)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
tabasco
αγνό παρθένο ελαιόλαδο
50 gr. ψωμί, μουλιασμένο σε γάλα
50 gr. τριμμένη φρυγανιά
4 κ.γ. μαγιονέζα
15 gr. ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
1 λεμόνι
Οδηγίες
1. Βάζουμε τη μαγιονέζα σε μπόλ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τον χυμό του λεμονιού, φροντίζοντας να ανακατεύουμε ενδιάμεσα με κουταλάκι για να ενσωματώνονται τα δύο υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και τον κολίανδρο, περί τα 2 κουταλάκια του γλυκού (μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με τριμμένο μαϊντανό).
2. Ξύνουμε στον τρίφτη την πιπερόριζα και παίρνουμε τα ξύσματα μέσα σε ένα μικρό τέλι όπου και τα σφίγγουμε καλά για να πάρουμε τελικά, μόνον τον χυμό που θα βγεί από αυτό.
3. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα, αυτό θα κάνει τα κεφτεδάκια πολύ αφράτα.
4. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα άλλα υλικά (πλην του ελαιόλαδου και της τριμμένης φρυγανιάς), και τα κτυπάμε για να πάρουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
5. Ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι, για να βεβαιωθούμε ότι είναι πράγματι λείο και δεν έχουν μείνει κομματάκια.
6. Για ευκολία μας στον υπολογισμό των ποσοτήτων, χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και κατόπιν πάλι στα δύο. Από κάθε μία από τις 4 στοίβες θα φτιάξουμε 5 κεφτεδάκια.
7. Από αυτό το πολύ απαλό (και αρωματισμένο και πικάντικο) μείγμα μας, και με υγρά τα χέρια, (αλλιώς κολλάει το μείγμα), πλάθουμε πολλές μικρές μπαλίτσες.
8. Αφού φτιάξουμε τις μπαλίτσες μας, τις βάζουμε μέσα σε ταψάκι με την τριμμένη φρυγανιά μας και τις γυρίζουμε, ώστε να πάει παντού, να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
9. Τις ξαναδουλεύουμε με τα χέρια για να πάρουν ένα τέλειο σφαιρικό σχήμα.
10. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ταψί αλειμμένο με το ελαιόλαδο, σε κάποια σχετική απόσταση το ένα από το άλλο για να κυκλοφορεί ο αέρας και να ψηθούν καλά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω τους.
11. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο (στην επιλογή αέρας) μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 – 12 λεπτά).
12. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα κεφτεδάκια να χλιαρύνουν λίγο.
13. Τα σερβίρουμε χλιαρά, με τη σάλτσα μαγιονέζας.