ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς να φτιάξετε τα καλύτερα τηγανητά καλαμαράκια

Υλικά:

1 κιλό καλαμαράκια κατά προτίμηση φρέσκα

καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

ηλιέλαιο για το τηγάνι

αλάτι πιπέρι

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια μας κόβουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια και αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα.

Κόβουμε το σώμα σε ροδέλες πάχους περίπου 2 εκατοστά.

Σε μία πλαστική σακούλα βάζουμε το καλαμποκάλευρο και μερικά από τα καλαμαράκια και την κουνάμε πολύ καλά να πάει το αλεύρι παντού.

Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα καλαμαράκια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι μας.

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό και αρκετό ώστε να καλύψει εντελώς τα καλαμαράκια.

Ρίχνουμε το 1/4 από τα καλαμαράκια μας και τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Σερβίρουμε ζεστά με λίγο λεμόνι.

Πηγή: govastileto.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact