Στα μεγάλα κρύα, όταν η άνοιξη μοιάζει ακόμα πολύ μακριά (καλή ώρα), τα απογεύματα που νυχτώνει νωρίς ή γενικά εκεί που νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι δυνατό και δυναμωτικό, η πραγματική ζεστή σοκολάτα είναι ένας καλός σύντροφος. Ξεχάστε λοιπόν τις στιγμιαίες σκόνες και πετύχετε την αφρώδη υφή της καφετέριας!
Χρειάζεστε:
Κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα Κρέμα γάλακτος Λίγο γάλα Ζάχαρη και καφέ (προαιρετικά)
Τι να κάνετε:
1. Χτυπήστε ένα πακέτο κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλετε προσθέστε και ζάχαρη.
2. Σε ένα μπρίκι βάλτε μερικά πλακάκια σοκολάτας. Αν βάλετε λευκή 2-3 σειρές πρέπει να φτάνουν, ανάλογα με τη μάρκα, ή 50 γραμμάρια περίπου αν βάλετε κουβερτούρα. Μπορείτε φυσικά να τις συνδυάσετε.
3. Ανάψτε το μάτι στο χαμηλότερο, και ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι από τη σαντιγί που φτιάξατε πριν από λίγο μέσα στο μπρίκι με τη σοκολάτα.
4. Συνδυάστε με γάλα για να πετύχετε την πυκνότητα που θέλετε..
5. Ανακατέψτε και περιμένετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
6. Ανακατεύετε κάθε τόσο, μέχρι να μην υπάρχει στερεή σοκολάτα μέσα στο μπρίκι.
7. Τότε είναι έτοιμη, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε στο μάτι λίγο ακόμα για να ζεσταθεί περισσότερο.( θα είναι χλιαρή όταν μόλις έχει λιώσει η σοκολάτα)
8. Προσθέστε ζάχαρη και μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ, αν θέλετε, και ρίξτε τη σοκολάτα.
9. Χτυπήστε λίγο με το χτυπητήρι του φραπέ για να αποκτήσει πιο ομοιόμορφο χρώμα και στην υγειά σας.