Φιλετάκια χοιρινά με βαλσάμικο και αρωματικά.
Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο με χοιρινά φιλετάκια για το Κυριακάτικο και Γιορτινό τραπέζι σας.
Συνοδεύστε τα με πατάτες φούρνου και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 4 φιλετάκια χοιρινά (ψαρονέφρι), σύνολο 1 ½-1 κιλό περίπου
- 4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο σε πολύ λεπτά φετάκια
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο τα φυλλαράκια τους ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι
- αλάτι χοντρό, θαλασσινό και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240° βαθμούς και στρώνετε το ταψί του φούρνου σας με αλουμινόχαρτο (η ανάποδή του προς τα πάνω).
- Καθαρίζετε προσεχτικά τα φιλετάκια από τις ίνες και τα παχάκια τους. Μετά, με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνετε μικρές βαθιές χαρακιές σε διάφορα σημεία τους και μπήγετε μέσα φετάκια σκόρδου.
- Απλώνετε τα φιλετάκια στο ταψί και τα ραντίζετε με το βαλσάμικο ξίδι. Τα τρίβετε να πιάσουν καλά, παντού, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, φροντίζοντας να πιάσουν λάδι παντού.
- Βάζετε το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολάκι προσθέτετε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και τα ανακατεύετε. Πασπαλίζετε με το μίγμα τα φιλετάκια, πιέζοντάς το για να κολλήσει παντού. Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα. Τα βγάζετε πάνω σε σανίδα κοπής και τα αφήνετε να «ξεκουραστούν» για 10-15 λ πριν τα σερβίρετε κομμένα σε λεπτά φετάκια.
xrysessyntages.com