Η εκδοχή του Ανδρέα Λαγού για τη διάσημη, κατακόκκινη ρωσική σούπα μπορς με μοσχαράκι γίνεται το αγαπημένο σας πιάτο τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:2:10′ Έτοιμο σε:2:30′
από τον Ανδρέα Λαγό
Υλικά
800γρ. μοσχάρι (χτένι) σε μερίδες, βρασμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
4 παντζάρια μέτρια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 πατάτα μεγάλη, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 λίτρα ζωμό βοδινού
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
χυμό από 2 λεμόνια
1 λάχανο μέτριο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι
άνηθο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 – 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το βρασμένο μοσχαράκι και σοτάρετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα, τα παντζάρια, την πατάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά.
Ρίχνετε τον πελτέ, το ζωμό βοδινού, τη ζάχαρη, το χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Κόβετε το λάχανο σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.
Προσθέτετε στη σούπα λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζετε τη σούπα σε πιάτα, βάζετε σε καθένα από 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 φέτα λεμόνι, πασπαλίζετε με άνηθο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
olivemagazine.gr