Πολύ νόστιμο σουφλέ με σπανάκι και διάφορα τυριά που τρώγεται σαν κυρίως αλλά συνοδεύει ωραιότατα και ένα ψητό κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι!
Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:60′ Έτοιμο σε:1:20′
της Ελένης Ψυχούλη
Υλικά
800γρ. σπανάκι φρέσκο
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
4 κοφτές κουτ. σούπας βούτυρο
4 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
2 ποτήρια γάλα φρέσκο, ζεστό
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 36%
300γρ. τριμμένα τυριά διάφορα
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και μαραίνετε το πράσο με τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε μέχρι να μαραθεί. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ σαν βάση: Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό. Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με αβγοδάρτη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνετε και το αβγό και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις.
Ρίχνετε στη μπεσαμέλ το σπανάκι με τα πράσα κι ανακατεύετε.
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στο ζεστό φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
olivemagazine.gr