Συνδυάζουμε τα νόστιμα ρεβίθια με τη γλύκα του παντζαριού και την αψάδα του κρεμμυδιού, τα «ντύνουμε» με μια ωραία σος και φτιάχνουμε μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα.
Μερίδες:5 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:45′ Έτοιμο σε:60′ Χρόνος αναμονής:8 ώρες
της Ελένης Ψυχούλη
Υλικά
Για τη σαλάτα
5 παντζάρια μέτρια
4 κρεμμύδια, ολόκληρα με τη φλούδα
200γρ. ρεβίθια
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
μερικές κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (προαιρετικά)
Για τη σος
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. γλυκού ξίδι
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο μικρή
Διαδικασία
Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.
Tips
Αν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε την ξινομυζήθρα.
olivemagazine.gr