ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα φάμε σήμερα; Πικάντικο κουνουπίδι με κανέλα

Ένα πιάτο που στέκεται στο τραπέζι και ως κυρίως αλλά και ως συνοδευτικό.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′

Υλικά
1 κιλό κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
1 μπαστουνάκι κανέλας
1 κουτ. γλυκού harissa
100ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
2 καρότα μεγάλα, χοντροτριμμένα
1½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
50γρ. σταφίδες μαύρες
αλάτι

Διαδικασία
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και τα καρότα στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

Ρίχνετε το μπαστουνάκι της κανέλας, τα αποφλοιωμένα ντοματάκια, τη harissa, λίγο αλάτι και το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζετε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακινείτε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.

Ανοίγετε την κατσαρόλα, αφαιρείτε το μπαστουνάκι κανέλας και ρίχνετε τις σταφίδες. Ανακατεύετε προσεκτικά και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε σε πιάτα.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact