Τα λουκάνικα με πουρέ πατάτας είναι κλασικό πιάτο που συνοδεύεται και συνοδεύει ιδανικά μπίρα. Η πλούσια σάλτσα κρεμμυδιών δίνει ακόμη πιο νόστιμη γεύση στο πιάτο.
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:45′
της Ιωάννας Σταμούλου
Υλικά
6 λουκάνικα χωριάτικα, μεγάλα
3 κρεμμύδια μέτρια, σε φέτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
150ml ζωμό βοδινού φρέσκο ή από κύβο
1 κρασοπότηρο κρασί κόκκινο
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού μέλι
εστραγκόν ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ της πατάτας
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
50γρ. βούτυρο
½ φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
γάλα (όσο πάρει για τον πουρέ)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη ή σε κόκκους
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Συγχρόνως χαράζετε λοξά και ψήνετε τα λουκάνικα στο γκριλ του φούρνου ή σε σχαροτήγανο για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ζωμό και σιγοβράζετε να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το βούτυρο, το μέλι και το εστραγκόν πριν τραβήξετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Προσθέτε λίγο βούτυρο και γάλα στις πατάτες και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ. Προσθέτετε τη μουστάρδα και την τριμμένη γραβιέρα. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Σερβίρετε τα λουκάνικα με τον πουρέ και τα περιχύνετε με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
olivemagazine.gr