ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα φάμε σήμερα; Αχιβάδες με πράσα

Αν είσαι φίλος του πράσου θα λατρέψεις αυτό το ξεχωριστό πιάτο που θυμίζει τηγανιά θαλασσινών και κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του.

Μερίδες:4-6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:35′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από την Σιμόνη Καφίρη

Υλικά
1 κιλό αχιβάδες
2 πράσα ψιλοκομμένα
250ml κρέμα γάλακτος για μαγειρική (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας μαραθόσπορους
1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βάζετε τα θαλασσινά να μουλιάσουν σε κρύο νερό για 1 ώρα περίπου, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να σιγοβράσουν με ελάχιστο νεράκι για μερικά λεπτά.

Καβουρδίζετε ξεχωριστά σε αντικολλητικό τηγανάκι τους μαραθόσπορους και την καυτερή πιπερίτσα (αν τη θέλετε λιγότερο καυτερή, αφαιρείτε τους σπόρους). Τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα πράσα και ανακατεύετε.

Όταν μαλακώσουν τα πράσα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τις αχιβάδες και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact