Πανεύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το αρνάκι με πιλάφι ή με πατάτες που θα βράσετε πρώτα και μετά θα κόψετε σε κυβάκια και θα τηγανίσετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:50′ Έτοιμο σε:60′
από την ΝίκηΜηταρέα
Υλικά
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουτάκι μπίρα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
½ κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κυβάκια του αρνιού μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρει χρυσό χρώμα.
Προσθέτετε την μπίρα, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και δεντρολίβανο και το αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 30-40 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε το κρέας πάνω σε πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
olivemagazine.gr