Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γκοφρετογλυκό.
Θα σας τρέχουν τα σάλια μόλις την δοκιμάσετε.
Τι χρειάζεστε
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουτιά σαντιγί Ermol / Morfat
- 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα [γάλακτος ή υγείας] θρυμματισμένες
- 1 φλ. τσαγιού αλεσμένα φουντούκια
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Πτι Μπερ
- λίγο φρέσκο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
Εκτέλεση Συνταγής
- Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάτε τη σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά.
- Παίρνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 30 Χ 40 εκ. περίπου. [*]
- Βρέχετε ελαφρώς ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ. Στρώνετε από πάνω λίγο από το μείγμα σαντιγί / ζαχαρούχο μέχρι να καλυφθούν τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με τα φουντούκια, τη θρυμματισμένη γκοφρέτα και λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
- Συνεχίζετε τις στρώσεις με μείγμα σαντιγί/ζαχαρούχο πασπαλισμένο με φουντούκια και γκοφρέτα. Γαρνίρετε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Βάζετε το γλυκό στη κατάψυξη να παγώσει και απολαύστε το. Η γεύση του θυμίζει παγωτό Stracciatella.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο ή μεγαλύτερο πυρέξ. Όσο πιο μικρό είναι το πυρέξ τόσες περισσότερες οι στρώσεις και αντίστροφα.