Οι τυρόπιτες αρέσουν σε όλους, αυτό όμως που κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία καμιά φορά είναι το άνοιγμα του φύλλου. Γι αυτό και σας έχουμε μία εξίσου νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.
Μερίδες:για ένα ταψάκι διαστ. 25×35εκ. Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:35′ Έτοιμο σε:50′
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
300ml γάλα
3 αβγά
125γρ. ελαιόλαδο
500γρ. τυριά διάφορα, τριμμένα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μέλι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του.
Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ξεφουρνίζετε την τυρόπιτα κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, περιχύνετε το κάθε κομμάτι με λίγο μέλι.
olivemagazine.gr