Το 2019 η Βρετανία αποχωρεί από την Ε.Ε. και μαζί της παίρνει τα περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ που συνεισέφερε στον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Οι πρώτοι οι οποίοι θα νοιώσουν τον αντίκτυπο είναι οι αγρότες των οποίων το καθεστώς επιδοτήσεων τίθεται σε αναμόρφωση με αρνητικές προοπτικές. Η Θράκη είναι περιοχή που βασίζεται στην γεωργία και οποιοσδήποτε αρνητικός αντίκτυπος στο εισόδημα των εκεί αγροτών δεν αποτελεί απλά μια δημοσιονομική δυσλειτουργία αλλά εθνικό πρόβλημα.
Την στιγμή που η Τουρκία δανειοδοτεί τους μουσουλμάνους της Θράκης με ευνοϊκούς όρους μέσω τουρκικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, οι Έλληνες αγρότες θα χάνουν εισόδημα κάτι που θα οδηγήσει σε περαιτέρω μετανάστευση προς εξωτερικό και εσωτερικό.
Η οικονομική απίσχανση θα συνεχισθεί σε βάθος χρόνου ενώ παράλληλα τα τουρκικά κεφάλαια θα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Θράκη με επενδύσεις στην μεταποίηση.
Παράλληλα η αγορά της Τουρκίας όπου το 1 ευρώ ισούται με 4 τουρκικές λίρες θα γίνεται όλο και πιο ελκυστική για τους θρακιώτες ακόμα και για τα καθημερινά ψώνια. Η Τουρκία όχι μόνο θα καταστεί ο βασικός οικονομικός παράγοντας στην Θράκη αλλά θα καταστεί στις συνειδήσεις του χειμαζόμενου οικονομικά πληθυσμού ως μια φιλική εναλλακτική σε πολλούς τομείς.
Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κατά τα οποία ακόμα και καρκινοπαθείς απο όλη την βόρεια Ελλάδα να καταφεύγουν στην αγορά της Τουρκίας για τα φάρμακα τους. Χιλιάδες Εβρίτες περνούν στην Αδριανούπολη κάθε Σαβατοκύριακο για τις αγορές τους αλλά και για αναψυχή.
Η τάση αυτή ανακόπηκε με την πρόσφατη ομηρεία των δύο στρατιωτικών αλλά είναι σίγουρο ότι ο απλός κόσμοςθα εξαναγκασθεί και πάλι να υποκύψει στον πειρασμό της φθηνής τουρκικής αγοράς΄ όπου το ένα ευρώ έχει αξία τεσσάρων.
Σε μια δεκαετία το Ελληνικό κράτος θα έχει παραδώσει τα ηνία στην Τουρκία στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Τουρκία θα βρίσκεται συνδεδεμένη με την Ε.Ε.με ειδικό καθεστώς και θα παρέχει τον στρατό της για την κάλυψη των ανατολικών συνόρων.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα