ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επόμενη μέρα: Τα τρία μεγάλα στοιχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την εφαρμογή του σχεδίου που βλέπει στην επόμενη μέρα της πανδημίας θα δώσει αμέσως μετά το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ο Πρωθυπουργός έχει εκπονήσει έναν οδικό χάρτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση και να τεθούν οι βάσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στην Κυβέρνηση έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τρεις βασικές επιδιώξεις που συνιστούν τις μεγάλες προκλήσεις για το άμεσο μέλλον.

Ποια είναι λοιπόν τα τρία μεγάλα στοιχήματα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Πρώτον: Διαχείριση της β΄ φάσης της πανδημίας. Η Ελλάδα δικαίως εισέπραξε τα εύσημα όχι μόνο της κοινής γνώμης, αλλά των διεθνών μέσων και των ξένων ηγετών για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού.

Απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει ως μία σύγχρονη και αποτελεσματική οντότητα σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες. Τώρα η Κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την δεύτερη φάση της πανδημίας που θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά την αρχή για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα γίνει με σταθερά βήματα για να μην γκρεμιστούν όσα έχτισε η ελληνική Πολιτεία με τόσο κόπο.

Δεύτερον. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ένα δυνατό restart αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία. Το ξέσπασμα της πανδημίας ανέτρεψε το σχεδιασμό για το 2020, καθώς οι έκτακτες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πολιτών ανέβαλαν προς το παρόν άλλες κινήσεις που θα ενίσχυαν ουσιαστικά την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Παρά τις αρνητικές προβλέψεις διεθνών οργανισμών για τα ποσοστά ύφεσης, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι αυτό το φαινόμενο θα είναι παροδικό και η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης σύντομα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Τρίτον. Η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα σύγχρονο digital Κράτος. Η υγειονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια εναλλακτικές ψηφιακές πλατφόρμες προκειμένου να λειτουργήσουν στις έκτακτες συνθήκες οι δημόσιες υπηρεσίες και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης.

Η χώρα μας ανταποκρίθηκε πολύ γρήγορα σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να μην διαταραχθεί η κανονικότητα, αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες συναλλαγών μεταξύ Κράτους και πολιτών. Αυτό το παράδειγμα Θα μπορούσε να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό για την επόμενη μέρα ώστε η Ελλάδα να κάνει νέα ψηφιακά άλματα προς τη νέα εποχή.

Η σημερινή κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία και το 2021 να βρει την Ελλάδα σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης, ψηφιακής σύγκλισης και νέων ευκαιριών.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact