Επιτέλους έχουμε Κυβέρνηση, αλλά ξεφύτρωσαν πάλι ο Δημάρατος κι ο Ιππίας
“…Ενας άλλος όμως Σπαρτιάτης ο Δημάρατος, που έβλεπε ρεαλιστικά τα πράγματα, ότι δηλαδή οι Πέρσες λόγω ισχύος ήταν, οι επόμενοι κυρίαρχοι του τότε γνωστού κόσμου…”
Αυγερινός Χατζηχρυσός
twitter @avgerinosx
Η συμφωνία στο Eurogroup ήταν θρίαμβος. Οχι δεν κερδίσαμε τον πόλεμο, ούτε η Κυβέρνηση εφάρμοσε τις προγραμματικές δηλώσεις σε 15μέρες, ούτε «πήραμε φαλάγγι» τους Γερμανούς.
Ηταν θρίαμβος που είχαμε για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες κυβέρνηση! Κάτι που είναι αυτονόητο για άλλες χώρες, στην Ελλάδα και σε χώρες όπως η Κολομβία ή η Λιβερία, πριν τις 25 Ιανουαρίου αυτό φάνταζε ως παραμύθι.
Αυτό ήταν θρίαμβος λοιπόν. Οσο για τον πόλεμο της οικονομίας, οχι δεν τελείωσε, αλλά για πρώτη φορά διαπραγματευτήκαμε, πετυχημένα ή όχι αλλά διαπραγματευτήκαμε. Από την άτακτη υποχώρηση και παραχώρηση «εδάφους», δηλαδή κυριαρχίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μισθών, εργασίας καταφέραμε να κερδίσουμε με το σπαθί μας παύση των εχθροπραξιών για 4 μήνες.
Η προηγούμενη κυβέρνηση μαζί με την διαπλοκή, γνωρίζοντας ότι θα χάσει τις εκλογές, είχε ζώσει την χώρα με εκρηκτικά κι είχε δώσει τα σπίρτα στην Γερμανίδα Καγκελάριο. Η ανηθικη συμφωνία τους ήταν ή μνημόνιο ή ανατινάζουμε την χώρα. Τελικά αυτό απετράπει για την ώρα, έχουμε πλέον ανακωχή και μένει τώρα στην Κυβέρνηση να ξεδοντιάσει την διαπλοκή και τους συνεργάτες των Γερμανών μέχρι το καλοκαίρι. ‘Η αυτοί ή εμεις. Τόσο απλά.
Η Ιστορία μας έχει δώσει αρκετά παραδείγματα μεγαλομανών που έκαναν τα πάντα, ακόμη και συνεργασία με τον εχθρό για μια καρέκλα.
Ο Χίλων o Λακεδαιμόνιος (600 – 520 π.Χ.) , γιος του Δαμαγέτου, έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και ήταν ένας από τους Επτά Σοφούς της Aρχαίας Ελλάδας, μεταξύ άλλων είχε πει ότι τα Κύθηρα ήταν καλύτερα να μην υπήρχαν, λόγω της στρατηγικής θέσης τους στο υπογάστριο της Σπάρτης.
Ενας άλλος όμως Σπαρτιάτης ο Δημάρατος, που έβλεπε ρεαλιστικά τα πράγματα, ότι δηλαδή οι Πέρσες λόγω ισχύος ήταν, οι επόμενοι κυρίαρχοι του τότε γνωστού κόσμου, όταν έχασε τον θρόνο πήγε συμβούλεψε τον Ξέρξη να συγκεντρώσει στα Κύθηρα τον στόλο του, συμβουλή που ευτυχώς δεν εισακούστηκε από τον βασιλιά των Περσών, διότι τότε πιθανόν να κυριευόταν όλη η Ελλάδα (Ηρόδοτος α’59).
Δυστυχώς για τον ρεαλιστή Δημάρατο κι ευτυχώς για την Ελλάδα βασιλιάς των Λακεδαιμονιών το 480 π.Χ ήταν κάποιος μη-ρεαλιστής Λεωνίδας που δεν έλεγε να καταλάβει ότι η Σπάρτη κι η Ελλάδα ήταν μικρή και δεν μπορούσε να πάει κόντρα στις μεγάλες δυνάμεις και να μπει στο πρόγραμμα «Γη και Υδωρ» που θα τον καθιστούσε εκτός των άλλων και Σατράπη όλης της Ελλάδας στην Περσική Ενωση.
Πριν τον Δημάρατο, υπήρξε κι άλλος που γνώριζε καλά ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» ο Ιππίας (575 π.Χ. -490 π.Χ.) κι έτσι όταν έχασε την εξουσία των Αθηνών έφυγε άπραγος για την Περσία, όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον βασιλιά Δαρείο ώστε να τον αποκαταστήσει στην εξουσία των Αθηνών. Συμμετείχε μάλιστα ως σύμβουλος των Περσών και στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. μιας και τότε δεν είχε συγκροτηθεί ακόμη το ατυπο Eurogroup κι οι διαφορές λύνονταν με τα όπλα. Οι Πέρσες ως άλλη Γερμανία μάλιστα ήταν διατεθιμένοι να φύγουν αρκεί να αποκαθιστούσαν τον Ιππία στην εξουσία.
Δυστυχώς για τον Ιππία κάποιος Μιλτιάδης είχε άλλη άποψη.
Σήμερα πανηγυρίζουν σε κάθε εμπόδιο που βρίσκει η Ελλαδα μπροστά της στις διαπραγματεύσεις , όλοι αυτοί «προοδευτικοί», «εκσυγχρονιστές», «ανανεωτικοί» των σέλφις και οι ξεπλυμένοι ακροδεξιοί «πατριώτες», «ρεαλιστές», «φιλελεύθεροι» είδαν την Τραπεζική ουτοπία τους να γκρεμίζεται από την λαϊκή ετυμηγορία του Ελληνικου λαού που έδωσε την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, που «ως τρελοί Ελληνες» τόλμησαν να πουν δημοσίως ότι το Γερμανικό πρόγραμμα απέτυχε!
Απέτυχε, όχι μόνον ως προς τις Ελληνικές θέσεις, αλλά απέτυχε ακόμη και στις ίδιες τις προβλέψεις και στόχους που η ίδια η Τροικα είχε θέσει ως κόκκινες γραμμές από το 2010!
Το παλιό ΠΑΣΟΚ αποβιομηχάνισε την χώρα και η Νεα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρα την ξεσπίτωσε.
Πολιτικοί πρώην γκρουπούσκουλα ήρθαν να μας μάθουν ανάπτυξη στηρίζοντας το Ελεύθερο Εμπόριο και «κατά σύμπτωση» νομοθέτησαν επιδοτόντας γνωστή Ολλανδική γαλακτοβιομηχία και έκλεισαν τους Ελληνες κτηνοτρόφους.
Πολιτικοί μαυραγορίτες γενοσήμων νομοθέτησαν ενάντια στην Ελληνική Βιομηχανία απο όψιμο πατριωτισμό, μάλλον, και προβάλλουν ως επίτευγμα την μείωση των δαπανών Υγείας και της ευγονικής. Ποιος ο λόγος να χαλάμε λεφτά για τα φτωχαδάκια που μόνο βάρος στο προυπολογισμό είναι και δεν πληρώνουν ΔΕΗ κι ΕΝΦΙΑ;
Η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας ολοκληρώθηκε και έτσι τώρα «απελευθερώθηκαν» πόροι κι άνεργοι ωστε να προσφέρουν εθελοντικά στην ανοικοδόμηση των μεγαλοεργολάβων και να γίνουν οι σερβιτόροι των ξένων επενδυτων στην ξεπουλημένη χώρα τους.
Και σήμερα ανήμερα του Eurogroup όλοι αυτοί οι ανεπαρκείς πολιτικοί τηλεπερσόνες που προκάλεσαν αυτό το χάος μας κουνάνε το δάκτυλο σαν παιδονόμοι να συμμορφωθούμε, όχι με την πραγματικότητα της κοινωνίας, αλλά με την εικονική πραγματικότητα της κατανομής ισχύος στην Ευρωζώνη.
Ποτέ για τον Ελληνα η αληθεια δεν ήταν υποκείμενη στη κατανομή δυνάμεων. Για τον Ελληνα η αλήθεια είναι ανεξάρτητη από τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα, ήταν ανεξάρτητη ακόμη κι από την Ιστορική αναγκαιότητα κι αυτό το ονομάσαμε Φιλότιμο.
Γι αυτό ο Ελληνας την φτώχια μπορεί να την υπομείνει στωικά, αλλά την ζωή στο ψέμμα δεν θα την ανεχτεί ποτέ.
Ακόμη κι ο Δημάρατος το ήξερε κι όταν τον ρώτησε ο Ξέρξης για τους Ελληνες απήντησε «η Ελλάδα παλαιόθεν και ώς τώρα ζει συντροφιά με την Πενία, αλλά εφοδιάστηκε με αρετή, που κερδήθηκε με τη σοφία και τον κυρίαρχο νόμο· οπλισμένη μ᾽ αυτήν η Ελλάδα αγωνίζεται εναντίον της Πενίας και του δεσποτισμού.»
Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ της Κυριακής 1 Μαρτίου 2015