ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενώπιον του Μοσκοβισί θα βρεθούν τη Δευτέρα οι επικεφαλείς της ελληνικής οικονομίας

Σταθάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συναντώνται με τον επίτροπο Οικονομικών εν όψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου

Στις Βρυξέλλες θα βρεθούν αύριο οι  Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης προκειμένου να συναντήσουν τον αρμόδιο για οικονομικά θέματα Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

Η συνάντηση θα είναι προπαρασκευαστική εν όψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια και της επίσκεψης του Π. Μοσκοβισί στην Αθήνα, τον Ιούλιο.

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχει αναλάβει την εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντικαθιστώντας στο ρόλο αυτό τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο που είχε ο Βρετανός, Τζόναθαν Χιλ.

Ο κ. Σταθάκης μαζί με τον κ. Χαρίτση θα συναντηθούν και με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Κύριο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι οι επενδυτικές πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και η πορεία ταχείας ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και η ολοκλήρωση του προηγούμενου.

Με το βλέμμα στο Eurogroup

Ακόμη ένα κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου. Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί και πάλι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης του τρίτου πακέτου στήριξης. Η Αθήνα έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων μέτρων που απομένουν, έως τον Οκτώβριο, ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2,8 δισ.

Ωστόσο κρίσιμη θεωρείται η συγκυρία καθώς αναμένεται να ανοίξει επισήμως η κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Τσίπρας, για τον οποίο το θέμα του χρέους μπορεί να αποτελέσει πολιτικό χαρτί ή πολιτική… ηλεκτρική καρέκλα, έχει διαμηνύσει ότι η Ελλάδα αναμένει μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact