Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που έρχονται στο προσκήνιο και αφορούν την υπόθεση των πέντε νεκρών παιδιών στην Αμαλιάδα. Μάλιστα η υπόθεση αναμένεται να πάει στο ανθρωποκτονιών.
«Λάθος μου να μιλάω κάθε μέρα στη τηλεόραση, συνάντησα την Δήμητρα Πισπιρίγκου δύο φορές», ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ειρήνη Μουρτζούκου στην τηλεόραση του Star.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ειρήνη Μουρτζούκου γνωρίζει την Δήμητρα Πισπιρίγκου καθώς εργαζόντουσαν και έμεναν μαζί στο ίδιο σπίτι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» η αιφνίδια απώλεια τον Αύγουστο του 15 μηνών αγοριού, στην Αμαλιάδα, επανέφερε στο προσκήνιο την περίπτωση της Ειρήνης, καθώς ήταν παρούσα, ενώ ακολούθησε καταγγελία από μητέρα 6 μηνών κοριτσιού το οποίο «έφυγε» τον Φεβρουάριο του 2021 στην Πάτρα, ενώ βρισκόταν υπό την επίβλεψη της 24χρονης.
Το θέμα εκ νέου έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις. Πάντως, η οικογένεια Πισπιρίγκου όσο και η ίδια φαίνεται πως δεν παρακολουθούν όσα ακούγονται και λέγονται σε σχέση με την περίπτωση της μητέρας από την Κάτω Αχαΐα.
Όπως μεταφέρθηκε στην «Π» από την οικογένεια της Πισπιρίγκου: «Δεν μιλάμε καθόλου για άλλες υποθέσεις και κυρίως έχουμε σταματήσει να βλέπουμε τηλεόραση και τις συγκεκριμένες εκπομπές».
Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Μουρτζούκου σε συνέντευξη της που προβλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι δεν γνωρίζει την Δήμητρα Πισπιρίγκου.
O πατέρας του 15 μηνών Παναγιώτη, Διονύσιος Αβράμης διορίζει ως Ειδικό Σύμβουλο τον Ιατροδικαστή Γρηγόριο Λέων
«Η υπηρεσία αυτή είναι η πλέον αρμόδια για υποθέσεις που ίσως να υπάρχουν υπόννοιες εγκληματικής ενέργειας, αλλά τα στοιχεία να μην είναι ξεκάθαρα», τόνισε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.
O πατέρας του 15 μηνών Παναγιώτη, Διονύσιος Αβράμης διορίζει ως Ειδικό Σύμβουλο τον Ιατροδικαστή Γρηγόριο Λέων, για τη διερεύνηση της υπόθεσης του αγοριού που απεβίωσε στις 5 Αυγούστου του 2024.
Στο μεταξύ, δύσκολο φαίνεται ότι θεωρεί ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης να μπορέσουν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα.
O κ. Γαλαντέρης, τόνισε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «δεν περιμένει να προκύψει κάτι από τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς από μόνες τους δεν επαρκούν για να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα όσον αφορά την απόδοση υπαιτιοτήτων σε περίπτωση εγκληματικής ενέργειας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «όσον αφορά όλες τις πληροφορίες οι οποίες έρχονται εκ των υστέρων στο φως σχετικά με την οικογένεια και άλλα βρέφη, όταν γίνονται ως καταθέσεις στο πλαίσιο δικογραφιών αρμοδίως και ενόρκως, μπορούν να ληφθούν υπόψη. Όταν απλά αποτελούν συζητήσεις σε μέσα ενημέρωσης και εκτός επίσημου πλαισίου, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν».
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι μία ουσία μπορεί να εντοπιστεί στη σορό ενός νεκρού ατόμου αρκετό καιρό μετά τον θάνατο, όταν αυτή χορηγήθηκε αιφνιδιαστικά και συνδέθηκε αιτιωδώς με την επέλευση του θανάτου.
Μάλιστα αναλύοντας την πρόσκληση ασφυξίας με τη χρήση μαξιλαριού, ο κος Γαλεντέρης ανέφερε ότι μια τέτοια ενέργεια συνήθως δεν προκαλεί εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο από τις οποίες μπορεί ο ιατροδικαστής να εξάγει συμπεράσματα, παρά μόνο μελάνιασμα το οποίο όμως μπορεί να οδηγήσει σε σειρά ενδεχομένων μεταξύ των οποίων και η ενέργεια αυτή.