ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ»: Ιστορική νίκη της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ… για τον Τζορτζ!

Συγκλονιστικές στιγμές στο Γουέμπλεϊ.

Μία τρομερή Εθνική ομάδα νίκησε στο 94′ την Αγγλία με 2-1 στο Γουέμπλεϊ με γκολάρες του Παυλίδη και αφιέρωσε τη νίκη στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Λι Κάρσλεϊ εξαιτίας της απουσίας του Κέιν επέλεξε να παρατάξει τον Μπέλιγχαμ σε ρόλο φορ, δεξιά ήταν ο Γκόρντον, αριστερά ο Σάκα και ο Φόντεν πίσω από τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Πάλμερ, Ράις στα χαφ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε δεξιά τον Μασούρα, αριστερά τον Τζόλη και τον Μπακασέτα πίσω από τον Παυλίδη.

Η Αγγλία είχε την πρώτη φάση στο ματς, όταν στο 3’ φοβερό το σουτ του Μπέλιγχαμ, απέκρουσε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος, ενώ η Εθνική απάντησε στο 5’, αλλά το δεξί πλασέ του Παυλίδη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Στο 8’ φάουλ του Πάλμερ με το αριστερό έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου και στη συνέχεια για 15 λεπτά η Ελλάδα κυριάρχησε!

Στο 10’, μάλιστα, άγγιξε το γκολ. Τραγικό λάθος του Πίκφορντ εκτός περιοχής υπό την πίεση του Παυλίδη, ο Μπακασέτας με πλασέ από τα 30 μέτρα προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα και ο Κόλγουιλ ακριβώς στη γραμμή απομάκρυνε τη μπάλα!

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπακασέτα, ο Μασούρας έκανε την κεφαλιά και ο Μαυροπάνος στη μικρή περιοχή με νέα κεφαλιά σκόραρε, όμως, ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 21’ απείλησε ξανά η Εθνική. Ο τρομερός Τζόλης, που όποτε έπαιρνε τη μπάλα με την ταχύτητά του σκορπούσε πανικό στους γηπεδούχους, πάσαρε στον Γιαννούλη αυτός πάσαρε στον Μπακασέτα, που έκανε το πλασέ στην κίνηση από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα!

Στο 22’ είχε σπουδαία ευκαιρία η Αγγλία. Ο Μπέλιγχαμ απέφυγε τον Μαυροπάνο κι από αριστερά γύρισε στο ύψος του πέναλτι, αλλά το αριστερό σουτ του αμαρκάριστου Πάλμερ, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σ’ εκείνο το σημείο τα «λιοντάρια» πήραν τον απόλυτο έλεγχο και στο 30’ είχαν καλή στιγμή, αλλά η κεφαλιά του Γκόρντον απέναντι στον Βλαχοδήμο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Εθνική στη συνέχεια άντεξε στην πίεση και κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο.

Γκολάρα ο Παυλίδης!

Η Αγγλία μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά η Εθνική σκόραρε στο 50’! Ο Κουλιεράκης έκανε επέλαση, απέφυγε σαν σταματημένο τον Σάκα, έδωσε στον Παυλίδη κι αυτός γύρισε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Πίκφορντ για το 1-0! Στο 54’ η Ελλάδα πλησίασε το 2-0, αλλά σε κεφαλιά γύρισμα του Κουλιεράκη, ο Μπέλιγχαμ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ακυρώθηκε δεύτερο γκολ!

Στο 59’ η Εθνική πέτυχε δεύτερο γκολ, αλλά κι αυτό σωστά ακυρώθηκε. Ο Τζόλης πέρασε στον Παυλίδη, αυτός γύρισε στον Μασούρα, ο οποίος από το πέναλτι σκόραρε με αριστερό πλασέ, αλλά ο φορ της Μπενφίκα ήταν οφσάιντ.

Ο Κάρσλεϊ πέρασε στη συνέχεια τον Γουότκινς στην κορυφή, ο Μπέλιγχαμ πήγε να παίξει «οκτάρι», ο Πάλμερ δεξιά και ο Μαντουέκε αριστερά με τον Φόντεν δεύτερο επιθετικό.

61′ Μεγάλη φάση για την Αγγλία. Λάθος στην άμυνα της Εθνικής, ο Γουότκινς πιάνει το δυνατό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνά λίγο άουτ. Στο 61’, μάλιστα, ο Γουότκινς άγγινε το 1-1, αλλά το δυνατό σουτ εντός περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 66’ ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Πέλκα δεξιά και τον πιο επιθετικογενή και ικανό στο επιθετικό transition Ζαφείρη.

Η Εθνική ήταν αυτή που αναζητούσε το δεύτερο γκολ και στο 76’ ο Τζόλης αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Άγγλοι έδειχναν σοκαρισμένοι από την απίστευτη εμφάνιση της Εθνικής και την κατάθεση ψυχής των παικτών του Γιοβάνοβιτς.

Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, τα «λιοντάρια» αύξησαν την πίεσή τους, τη στιγμή που ο εκπληκτικός Τζόλης έδειχνε κουρασμένος.

Ακυρώθηκε τρίτο γκολ!

Στο 83′ η Εθνική σκόραρε ξανά. Ο Γιαννούλης έκλεψε την πάσα του Πίκφορντ με τα χέρια, έδωσε αριστερά στον Τζόλη, αυτός γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Παυλίδης πλάσαρε στα δίχτυα, αλλά ήταν ελάχιστα μπροστά από τη μπάλα!

Ισοφάριση με Μπέλιγχαμ

Στο 87′ δυστυχώς οι Άγγλοι ισοφάρισαν. Κάθετη με τον Αλεξάντερ Άρνολντ στον Ουότκινς, αυτός γύρισε, κανείς δεν έδιωξε και ο Μπέλιγχαμ με δεξί πλασέ από το όριο της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 1-1.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΟΣ!

Η Ελλάδα δεν πτοήθηκε από τα τρία γκολ που ακυρώθηκαν και την ισοφάριση στο 87′. Στο 94′ επιτέθηκε και βρήκε γκολ επικής νίκης με 2-1 μέσα στον ναό του Γουέμπλεϊ.

Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή, έδωσε τρομερές μάχες, ο Παυλίδης υποδέχθηκε τη μπάλα και με δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πίκφορντ για το 2-1! Μία τεράστια νίκη, μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!

Αγγλία (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Γκόρντον (60’ Γουότκινς), Σάκα (52’ Μαντουέκε), Πάλμερ, Φόντεν (72’ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Γιαννούλης, Σιώπης (66’ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (73’ Μάνταλος), Μασούρας (66’ Πέλκας), Μπακασέτας (86′ Βαγιαννίδης), Τζόλης (86′ Κωνσταντέλιας), Παυλίδης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact