Τα μπισκοτογλυκά φημίζονται για την ευκολία τους! Και φυσικά έχουν κι αυτά τις παραλλαγές τους.
Ιδιαίτερα αγαπημένο είναι το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και μαρμελάδα που συναντάται σε κάθε ελληνικό σπίτι το καλοκαίρι.
Εμείς φτιάξαμε και σας σερβρίρουμε μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας και λευκή κρέμα!
Εύκολο, γρήγορο, απλό, οικονομικό!
Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους!
Υλικά
- 5 αυγά
- 250 γρ. Κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 250 γρ. Μαργαρίνη (κομμένη σε κυβάκια)
- 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 μορφατ
- 1 ζαχαρούχο
- 1 κούπα ζάχαρη
Εκτέλεση
Για την λευκή κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε την μόρφατ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης του γλυκού.
Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την μαργαρίνη σε μπέν μαρι, ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια μάζα.
Μεταφέρουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς, για να μην ψηθούν τα αυγά (λόγω της θερμοκρασίας που έχει η σοκολάτα.). Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση :
Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ/ταψί στρώνουμε μπισκότα πτι-μπερ ώστε να καλυφθεί τελείως. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με γάλα. Έπειτα ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας.
Στην συνέχεια στρώνουμε μπισκότα, ακριβώς όπως κάναμε στο πρώτο βήμα της συναρμολόγησης, και τα αλείφουμε με γάλα. Επάνω στα μπισκότα ρίχνουμε όλη την λευκή κρέμα και την απλώνουμε καλά.
Μετά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα μπισκότα και το γάλα και τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Tip: Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε στο γλυκό.