Για τα κέικ με καρύδα θα χρειαστείτε
- 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 120 γρ. γάλα καρύδας
- 3 αυγά μέτρια
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 120 γρ. γάλα
Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευροβουτυρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×30 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το γάλα. Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 35 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του.
- Αφαιρείτε από τον φούρνο και αφήνετε για 30 λεπτά να κρυώσει εντελώς πάνω σε μία σχάρα.
- Παράλληλα λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπεν μαρί.
- Κόβετε το κέικ σε 12 κομμάτια. Βουτάτε το κάθε κομμάτι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνετε σε μια σχάρα να στραγγίξει και να σφίξει η σοκολάτα.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
- Πασπαλίζετε το ινδοκάρυδο και με ένα κουταλάκι διακοσμείτε τα κομμάτια κέικ με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που σας περίσσεψε στο μπολ.