Ας δούμε ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι για το καλοκαίρι αφού δεν θέλετε να πάρετε ούτε γραμμάριο, αλλά δεν αντέχετε και χωρίς το γλυκάκι σας…
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε εσείς ένα περιποιημένο σπιτικό γλυκό (χωρίς τα συντηρητικά και τις επιπλέον θερμίδες των έτοιμων), επιλέγοντας μάλιστα την παρακάτω συνταγή που είναι και πεντανόστιμη και κάπως πιο… αθώα, από άποψη θερμίδων!
Μπαβαρουάζ με φράουλες
Υλικά (για 8 άτομα):
-600 γρ. κρεμ ανγκλαίς
-12 γρ. φύλλα ζελατίνας
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-65 γρ. λικέρ μαστίχα
-250 γρ. ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση:
Μόλις ετοιμάσετε την κρεμ ανγκλέζ σύμφωνα με τις οδηγίες, ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας αφού πρώτα τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το λικέρ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες.
Τοποθετείτε σε μια μεγάλη φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρετε και τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε ρίχνετε σιρόπι φράουλας.
κρεμ ανγκλαίς
Είναι μια ελαφριά κρέμα που χρησιμοποιείται στα επιδόρπια ή ως σως. Αποτελείται από ζάχαρη, κρόκους αυγών και ζεστό γάλα ενώ μπορούμε να την αρωματίσουμε με βανίλια. Μπορεί να σερβιριστεί πάνω σε κέικ ή φρούτα. Εναλλακτικά μπορεί να καταναλωθεί ως επιδόρπιο από μόνη της, όπως για παράδειγμα το floating island. Μπορεί επίσης να γίνει βάση για γλυκά όπως παγωτό ή κρεμ μπρουλέ. Έχει ήπια γεύση αλλά πλούσια γεύση βανίλιας.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 λεπτό
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτό
Μερίδες: 1 λίτρο
Εξάρτημα: Αναδευτήρας Flexi
Μέθοδος
- Προσθέστε τη ζάχαρη και τους κρόκους στο μπολ. Προσαρμόστε τον Αναδευτήρα Flexi και χτυπήστε το μείγμα στην ταχύτητα 4 μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Ανοίξτε τους λοβούς βανίλιας με ένα μαχαίρι, ξύστε για να αφαιρέστε τους σπόρους και προσθέστε τους στο μπολ με το γάλα.
- Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 85°C, ρυθμίστε το χρονόμετρο σα 5 λεπτά και συνεχίστε το μαγείρεμα στην ταχύτητα ανάδευσης 1.
- Ελέγξτε αν η κρέμα έχει πήξει και στη συνέχεια μεταφέρετε τη σε ένα δοχείο και βάλτε την αμέσως στο ψυγείο να κρυώσει.