ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Γεραπετρίτης – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

«Όπου χρειάζεται θα γίνουν οι αναγκαίες οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, δεν χρειάζεται σαρωτική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης, καθώς θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ερωτηθείς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Σε άλλη ερώτηση, για το πότε μπορεί να σημάνει η αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό τον προσδιόρισε χρονικά από την 1η Ιουλίου και μετά και σε χρόνο που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός.

«Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω μίας μεγάλης εξόδου στην αγορά, στην κοινωνία, και δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πάμε σε οποιαδήποτε δομική αλλαγή.

»Όταν θα έχουν παγιωθεί τα πράγματα και η παγίωση θα είναι όταν θα έχει ανοίξει όλη η αγορά, από 1ης Ιουλίου αν όλα έχουν πάει καλά, (…) από την 1η Ιουλίου και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, θα πάμε σε αλλαγές» απάντησε.

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «μία μοναδική ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα» και αναφερόμενος στις καινοτομίες της περιόδου που διανύουμε, εξήγγειλε ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα εκκινήσει πιλοτικά από τις 20 Ιουλίου και οριστικά από τον Οκτώβριο, ενώ μόλις σε μία εβδομάδα έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 20.000 πιστοποιητικά.

«Οι πολίτες βλέπουν ότι γίνονται εκείνα τα οποία υποσχεθήκαμε», σχολίασε.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά είπε πως «εμείς θέλουμε τον διάλογο αλλά κάθε διάλογος έχει κόκκινες γραμμές, και στις κόκκινες γραμμές, που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία της χώρας, δεν θα υπάρξει καμία απολύτως παραχώρηση».

«Η μεγάλη αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας φάνηκαν στη συμφωνία με την Ιταλία, θα φανεί στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «καλό είναι να υπάρξει θετική συγκυρία για να λύσουμε τα ζητήματά μας, αλλά θα τα λύσουμε χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε.

«Δεν είναι στο χέρι της Τουρκίας (να δεχθεί ή όχι τα δικαιώματα των νησιών), εδώ υπάρχει μία διεθνής κοινότητα και όχι ένα διεθνές Φαρ Ουέστ.

»Μία διεθνής κοινότητα που λειτουργεί επί τη βάσει συνθηκών, οι οποίες ρητώς καθορίζουν ότι όλα τα νησιά έχουν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε ό,τι αφορά τις θαλάσσιες ζώνες.

»Αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ, από τη Ρωσία, από τη Γαλλία, όλος ο κόσμος το αναγνωρίζει, δεν είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιβάλλει μονομερώς τέτοιου τύπου αλλαγές στο status quo», συνέχισε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact