Για τη μπουγάτσα θα χρειαστείτε
- 4 φύλλα χωριάτικα
- 6 φύλλα πολίτικα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
Για την κρέμα θα χρειαστειτε
- 150 γρ. Μαύρη ή Καστανή Ζάχαρη
- 400γρ. εβαπορέ γάλα 2% λιπαρά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες
- 6 αυγά
- Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και απλώνετε εναλλάξ 4 φύλλα Κιχί, βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη και κανέλα.
- Ανοίγετε τα πολίτικα φύλλα. Τα σουρώνετε βεντάλια και τα τοποθετείτε κατά μήκος του ταψιού. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν. Σε μπολ χτυπάτε με σύρμα τ’ αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάτε να ενωθούν.
- Τέλος προσθέτετε στην κρέμα τις σταγόνες σοκολάτας. Περιχύνετε το ψημένο φύλλο με την κρέμα. Ξανά ψήνετε για περίπου 25’ μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
- Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα. Την σερβίρετε ζεστή.
foodmaniacs.gr