ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Διάσημοι που πέθαναν πριν γεράσουν από τα ναρκωτικά

ΤΡΥΠΙΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ

Ο Ρίβερ Φίνιξ, για παράδειγμα, «εγκατέλειψε» μόλις  στα  23  χρόνια. Ηταν 31 Οκτωβρίου του  1993. Ο Ρίβερ  Φίνιξ από τα μεγαλύτερα  ταλέντα του American Cinema. Στην  ταινία   «Στάσου  δίπλα μου» (Stand by  me)  άφησε αναυδους τους πάντες. Ο Ρίβερ Φίνιξ μονίμως «αγκαλιά» με τα πιο  σκληρά.  Κυρίως με ηρωίνη. «Το σώμα του τρύπιο. Παντού. Ακόμα και στους όρχεις»!  Ελεγε αργότερα ο  Γκας Βαν Σαντ, σκηνοθέτης της ιστορίας «Το  δικό μου Αινταχο» με πρωταγωνιστή  τον καταρρέοντα Ρίβερ!

Οι σταρ που πέθαναν πριν γεράσουν εξαιτίας των ναρκωτικών - Εικόνα 2

Ρίβερ Φίνιξ

Ο Χιθ Αντριου Λέτζερ, η πιο «εκκωφαντική» περίπτωση ανερχόμενου Star από τα βοσκοτόπια της Αυστραλίας. «Φαντάσου ανατροπή. Από τα πρόβατα και τα καγκουρό  στις πρώτες θέσεις  των Οσκαρ» έλεγε ο  Κρίστοφερ Νόλαν, σκηνοθέτης του «Σκοτεινού ιππότη»!

«Ο Χιθ σνιφάριζε ασταμάτητα»! Εκμυστηρεύθηκε αργότερα ο Aμερικανοκινέζος Ανγκ Λι, σκηνοθέτης του «Brokeback Mountain», ενός φλογερού αλλά και σεξουαλικού ρομάντζου ανάμεσα  στον Χιθ και τον Τζέικ Γκίλενχααλ. Αμφότεροι  βοσκοί  στα απέραντα λιβάδια της Αμερικής. Στην  ταινία εννοείται.

Τελικά, και ύστερα από ατελείωτες δόσεις σκληρών drugs o υπερ-ταλαντούχος «βοσκός»  της Αυστραλίας εγκαταλείπει τον «μάταιο τούτο κόσμο»  στις  22 Ιανουαρίου του 2008. Ηταν νήπιο, μόλις 28 ετών. Ενα χρόνο αργότερα οι «Ακαδημαϊκοί»  τοποθετούν στον τάφο του χρυσό αγαλματίδιο Οσκαρ β ρόλου για τον  «Σκοτεινό ιππότη». Τι να το κάνει; «Τον βράβευσαν» είπε ο ατζέντης του Χιθ, «για να ξεμπερδέψουν με τις δικές τους ενοχές»!

Οι σταρ που πέθαναν πριν γεράσουν εξαιτίας των ναρκωτικών - Εικόνα 3

Χιθ Αντριου Λέτζερ

ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΜΑΝΗΣ

Εξι  χρόνια  αργότερα ακολουθεί  ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Κι  αυτός στην κορυφή  της καριέρας του. Κι  αυτός με  Οσκαρ για την ερμηνεία του και την ταυτοπροσωπία με τον  «Τρούμαν Καπότε».  Κι αυτός «υπερκινητικός». Κι αυτός  ταραγμένος ολοσχερώς. Κι αυτός  αθεράπευτος! Κάπως μεγαλύτερος.  Μόλις  46  ετών!

Ο Φίλιπ παγιδεύτηκε από το λεγόμενο «τρίγωνο των Χολιγουβερμούδων». Δηλαδή  ασίγαστη κατάθλιψη. Δηλαδή καθημερινος «φαρμακοεπισκέπτης». Και  δηλαδή ασυγκράτητη  βουλιμία. Ο Φίλιπ έτρωγε, μασουλούσε οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του. Κι όμως το ευτραφές βάρος του όχι μόνο  δεν  στάθηκε  εμπόδιο αλλά αντιθέτως τον «έσπρωξε»  σε  μεγάλους ρόλους. Αυτός ήταν ο τύπος  του. Αυτά  τα μπόλικα  κιλά ήταν  που «έφτιαξαν»  την κινηματογραφική περσόνα του.

Οι σταρ που πέθαναν πριν γεράσουν εξαιτίας των ναρκωτικών - Εικόνα 4

Ο Φίλιπ αδύνατον να συμφιλιωθεί με την κατάστασή του. Ακολούθησε τον μοιραίο μονόδρομο   των «καταραμένων»  Stars. Όσο ανέβαινε, τόσο κατέβαινε. Ήταν ζήτημα χρόνου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία οριστικής αναχώρησης από την ζωή του. Κρίμα!

THE KING IS DEAD

Παγιδευμένος στο ίδιο   «αμαρτωλό  τρίγωνο» και ο  «King» Ελβις Ααρον  Πρίσλει. Οπου  στις 11 Αυγούστου του 1977 ο  γιατρός  διαπιστώνει «έμφραγμα του μυοκαρδίου».  Ο  Ελβις νεκρός. Ο Ελβις 42 ετών. Ο Ελβις  μετατρέπει εκατομμύρια  κοριτσόπουλα,  ανά την υφήλια, σε δια βίου «χήρες». Ποταμοί  δακρύων. Ωκεανοί αναστεναγμών!

Στην πραγματικότητα το μείγμα θανάτου γνωστό. Κατάθλιψη,  ασυγκράτητη βουλιμία και άφθονη φαρμακολογία.

Πριν  από τον «King»  είχαν προηγηθεί, στον ίδιο «δρόμο»  δεκάδες φωνές. Ο Μπράιαν  Τζόουνς ο αρχικός και  για πολλούς «αναντικατάστατος»  κιθαρίστας   στο πλευρό του Μικ Τζάγκερ  των  Rolling Stones.  Ηταν 3 Ιουλίου  του  1969. Ηταν βυθισμένος στα νερά της πισίνας.  Ηταν δεν  ήταν 27. Ηταν νεκρός

Σε ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε  στο  φεστιβάλ  των Καννών  του 2011, ο Μικ Τζάγκερ,  ο Κιθ  Ρίτσαρντς αλλά και ο Τσάρλι  Γουάτς, περιγράφουν, με  εξαντλητικές και  γαργαλιστικές λεπτομέρειες τα οργιαστικά παρασκήνια των Rolling Stones. Το πλήθος που ξεροστάλιαζε επί ώρες έξω από  την αίθουσα αποζημιώθηκε πλουσιοπάροχα. Τα όργια άρχιζαν με κάποια παρτούζα. Συνήθως τριών τεσσάρων  θηλυκών. Και  κατέληγαν σε τεράστια ποσότητες ναρκωτικών.  «Ο Μπράιαν  δυστυχώς ήταν απρόσεκτος» Έλεγε με  θλίψη ο Μικ, ανακαλώντας στη μνήμη  του μερικές από τις  «απροσεξίες»  του   εκλιπόντος  φίλου του. Ο Μπράιαν ήταν απροστάτευτος. Ο Μικ  με προστασία.

Οι σταρ που πέθαναν πριν γεράσουν εξαιτίας των ναρκωτικών - Εικόνα 5

Rolling Stones

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact