ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή το 2016

12/06, Δημήτρης Μαρωνίτης, 87

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα21

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων συγγραφέων και δοκιμιογράφος Δημήτρης Μαρωνίτης, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ο Δημήτρης Μαρωνίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Πειραματικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε σπουδάζοντας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμπλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Δυτική Γερμανία με υποτροφία από το ίδρυμα “Humboldt Stiftung”, δίπλα στον γνωστό ελληνιστή Βάλτερ Μαργκ.

13/07 Λίντα Γίγα, 52

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα22

Είχε γίνει γνωστή κυρίως μέσα από τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του 80.Η ηθοποιός Λίντα Γίγα, μια από τις πρωταγωνίστριες στις βιντεοκασέτες των ‘80s, έφυγε από τη ζωή ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η Γίγα ήταν μια από τις πιο όμορφες και σέξι ηθοποιούς, ενώ είχε παίξει στο πλευρό γνωστών ηθοποιών της εποχής, όπως τον Πάνο Μιχαλόπουλο, τον  Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Στάθη Ψάλτη και τον Σταμάτη Γαρδέλη.

8/8, Ντόρα Σιμοπούλου, 75

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα23

Η Ντόρα (Ισιδώρα) Σιμοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 όπου και πέθανε στην αφάνεια στις 8 Αυγούστου 2016. Συμμετείχε στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου “Φόνισσα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως επίσης και στην τηλεοπτική μεταφορά του έργου του “Γυφτοπούλα”. Συμμετείχε και στο επεισόδιο “Η βεντέτα” της Σειράς “Κωνσταντίνου και Ελένης” υποδυόμενη τη μάνα του Σπύρου Μπιμπίλα. Καθώς και στις 7 Θανάσιμες Πεθερές στο guest star στο επεισόδιο η τσιγγάνα πεθερά.

18/8, Δημήτρης Μενούνος, 47

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα24

Στις 18/8 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο ηθοποιός, μουσικός και παρουσιαστής Δημήτρης Μενούνος, ύστερα από μάχη με σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπιζε εδώ και δύο μήνες. Ο Δημήτρης Μενούνος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» ενώ συμμετείχε και στο εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής με τον Στάθη Λιβαθινό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου 2001-2003 (σκηνοθετικό τμήμα). Τελευταία του παράσταση ήταν ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη στο θέατρο Τζένη Καρέζη, με τον Κώστα Καζάκο.

05/09, Αλέξανδρος Βέλιος, 63

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα25

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος σε ηλικία 63 ετών με μη υποβοηθούμενη ευθανασία. Τους προηγούμενους μήνες πάλευε με τον καρκίνο και είχε μιλήσει ο ίδιος για την επιθυμία του να πεθάνει με αξιοπρέπεια, όπως και έπραξε. Τον τελευταίο καιρό είχε δηλώσει δημόσια πως θα έκανε και ο ίδιος ευθανασία, προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά ο καρκίνος.

23/8, Ανδρέας Μπάρκουλης, 80

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα26

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα. Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. O Ανδρέας Μπάρκουλης πέθανε στις 23 Αυγούστου 2016 από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”.

3/9, Θάνος Ανεστόπουλος, 49

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα27

Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1967  και έφυγε από την ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου 2016) ήταν Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την συμμετοχή του στο ροκ συγκρότημα Διάφανα Κρίνα, του οποίου υπήρξε και ιδρυτής. Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 3 Φεβρουαρίου του 1967 και απεβίωσε στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 από καρκίνο. Θεωρούσε ότι «η θρησκεία είναι η μεγαλύτερη και η πιο επιτυχημένη άπατη όλων των εποχών» και ότι «δεν θα υπάρξει ποτέ θρησκεία ανώτερη απ’ την αλήθεια». Για την πολιτική ανέφερε πως «είναι η τέχνη του ψέματος και της ψευδαίσθησης». Επικαλούμενος τη ρήση του Λούντβιχ Έρχαρντ συμφωνεί ότι «είναι η τέχνη του να μοιράζεις μία πίτα με τέτοιο τρόπο, ώστε να πιστεύει ο καθένας ότι έχει πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι». Για την μουσική είπε ότι «αν δεν υπήρχε, θα προσπαθούσα να την εφεύρω, αλλιώς θα δυσκολευόμουν ν’ αναπνεύσω φυσιολογικά».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact