ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή το 2016

9/4 Γιάννης Αγγέλου, 66

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα12

Ο δικηγόρος Γιάννης Αγγέλου, που έδινε εδώ και πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο, έφυγε στις 9 Απριλίου ενώ νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη. Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή (2004-2009) ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

19/4 , Γεράσιμος Αρσένης, 85

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα13

Είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Οικονομικών -Σύζυγός του η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας – Νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της κλινικής «Μητέρα» και απεβίωσε στη ΜΕΘ του «Υγεία»

30/4 , Γιάννης Αγγελάκης, 46

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα14

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 30 Απριλίου ξαφνικά ο γνωστός make up artist και ηθοποιός Γιάννης Αγγελάκης. Ο Γιάννης ήταν πολύ αγαπητός στο χώρο της ελληνικής Showbiz, είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για τις μιμήσεις του.

8/5, Άντζελα Γκρέκα, 76

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα15

Φτωχότερος έγινε ο καλλιτεχνικός κόσμος φέτος μετά την απώλεια της λαϊκής Ελληνίδας τραγουδίστριας Άντζελας Γκρέκα. Η Άντζελα Γκρέκα (κατά κόσμο Ανθούλα Αξελιθιώτου) γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 40 στον Πειραιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1955 όπου ανέβηκε στο πάλκο μαζί με τον Ιορδάνη Τσομίδη και τον Γιώργο Λαύκα. Στη συνέχεια γύρω στα 1960 συνόδευσε τον Γιάννη Παπαϊωάννου στην Αμερική και επιστρέφοντας ηχογράφησε το διάσημο «Να πεθάνεις, Να πεθάνεις» του Μάρκου Βαμβακάρη.

19/05, Γιάννης Γουλανδρής, 86

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα16

Ο Big John Γουλανδρής, όπως όλοι τον αποκαλούσαν λόγω του επιχειρηματικού μεγέθους του αλλά και της έντονης παρουσίας του στο διεθνές τζετ σετ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών έχοντας δημιουργήσει έναν μύθο και μια αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία που γιγαντώθηκε μετά τον γάμο του γιου του Γιώργου Γουλανδρή με την κόρη του Βαρδή Βαρδινογιάννη, Χριστιάννα. Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες με τεράστια συνεισφορά στην επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας. Υπήρξε ωστόσο και αθόρυβος ευεργέτης για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ανδρο, όπου και θα ταφεί σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

7/6Νίκος Τριανταφυλλίδης, 49

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα17

Σε ηλικία 49 ετών – Ο σκηνοθέτης έδινε μάχη για χρόνια με την επάρατη νόσο. Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή.  Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έδινε μάχη τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο. Είχε σπουδάσει κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου στο διάστημα 1990-1992).

10/6, Γιάννης Μιχαλόπουλος, 89

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα18

Ένας από τους τελευταίους μεγάλους ηθοποιούς που γεννήθηκαν στα χρόνια του Μεσοπολέμου και συνδύαζαν θεατρική παιδεία, γνώση και ήθος, ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2016 από κοντά μας.Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στα Εξάρχεια της Αθήνας το 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πήρε το δίπλωμά του ως ηθοποιός το 1951, ερμηνεύοντας σε κανονική παράσταση τον ρόλο του Οκτάβιου στην κωμωδία του Γκολντόνι «Οι Περίεργες Γυναίκες». Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε στο Ηρώδειο, την ίδια χρονιά, με τον «Θυμελικό Θίασο» του Λίνου Καρζή, στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» ως κορυφαίος του χορού των γερόντων.

12/6, Γεωργία Αποστόλου, 43

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα19

Έφυγε από τη ζωή στις 12 Ιουνίου η ηθοποιός Γεωργία Αποστόλου, σε ηλικία 43 ετών. Η Γεωργία Αποστόλου, σύμφωνα με τον πατέρα της, Νίκο Αποστόλου, πέθανε  από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού. Σύμφωνα, με τον πατέρα της ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόληση της με την εκκλησία.

22/6, Ελίζα Μαρέλλι, 77

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα20

Η ιέρεια του ελαφρού τραγουδιού και κορυφαία εκπρόσωπος του είδους, Ελίζα Μαρέλλι, πέθανε στα 77 της, έπειτα από σύντομη μα σκληρή μάχη με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό. Υπήρξε η τελευταία μεγάλη ερμηνεύτρια του παλιού ελαφρού τραγουδιού, το οποίο υπηρέτησε με μεγάλες διακρίσεις και με το σπάνιο χρώμα της φωνής της. Σε ηλικία 9 ετών, άρχισε τα μαθήματα στο Ελληνικό Ωδείο, ενώ, δύο χρόνια αργότερα, ήρθαν και τα μαθήματα φωνητικής με τη Δανάη. Η επαφή μαζί της έμελλε να κρατήσει ως το τέλος της ζωής τής Δανάης και να είναι καταλυτική για την Ελίζα Μαρέλλι. Η δασκάλα της ήταν εκείνη, που, αργότερα, την ονόμασε «αρχετυπική ντέιμ».Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact