ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Διάσημοι Έλληνες που έφυγαν από την ζωή το 2016

4/2 Νατάσα Μανίσαλη, 55

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα4

Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός πάλευε ενάντια στον καρκίνο και μάλιστα έχασε αρκετά αγαπητά της πρόσωπα εξαιτίας του. Η Νατάσα Μανίσαλη γεννήθηκε το 1961 και σπούδασε στο Εθνικό. Διέπρεψε στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση όπου πρωταγωνιστούσε στην σειρά «Εμείς και Εμείς» υποδυόμενη την Νατάσα Σαριτζόγλου.

6/1 Μάκης Ψωμιάδης, 61

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα5

Έλληνας διοικητικός παράγοντας, πρόεδρος της ΑΕΚ (1988-89), του Εθνικού Πειραιώς (1999-2000) , του Ακράτητου (2005-06) και της Καβάλας (2006-11), από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

11/1 Νίκος Παναγιωτόπουλος, 74

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα6

Ένας από τους πιο σημαντικούς έλληνες σκηνοθέτες έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από καρδιακό επεισόδιο. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1941, στην Μυτιλήνη. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτη σε ελληνικές αλλά και ξένες παραγωγές.

7/2 Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, 103

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα7

Διακεκριμένος έλληνας φιλόσοφος, καθηγητής της φιλοσοφίας του δικαίου και πολιτικός. Στο έργο του συνδυάζει τη γόνιμη αρχαιογνωσία με την κριτική αφομοίωση της νεώτερης φιλοσοφικής σκέψης και πραγματεύεται με συστηματικό τρόπο προβλήματα του δικαίου και της πολιτικής. Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος πέθανε στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου 2016, μία ημέρα, πριν από τη συμπλήρωση των 103ων γενεθλίων του.

25/1 , Γιώργος Λάππας, 66

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα8

25/1 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ελληνας γλύπτης Γιώργος Λάππας σε ηλικία 66 ετών μετά από οξύτατη κρίση χολής. Ο Γιώργος Λάππας γεννήθηκε στο Κάιρο το 1950. Σπούδασε κλινική ψυχολογία στο Reed College Portland Oregon (1969-1973) και εργάστηκε εθελοντικά σε ψυχιατρεία. Το 1974 με υποτροφία του Ιδρύματος Watson ερεύνησε τη γλυπτική των ινδικών ναών.

2/2, Γιάννης Καλαϊτζής, 71

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα9

Έφυγε από τη ζωή, μετά από μακρά μάχη με την επάρατη νόσο, ο πολυβραβευμένος σκιτσογράφος Γιάννης Καλαϊτζής σε ηλικία 71 ετών.Ο Γιάννης Καλαϊτζής είχε συνεργαστεί με έντυπα όπως «Πανπουδαστική», «Δρόμοι της Ειρήνης», «Αυγή» », «Αντί», «Ελευθεροτυπία», «Σχολιαστής», «Ντέφι», «Βαβέλ», «ΔΗΩ», «Γαλέρα», «Εφημερίδα των Συντακτών».

5/3, Παναγιώτης Τέτσης, 91

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα10

Σε ηλικία 91 ετών, ο Ακαδημαϊκός και ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από επιδείνωση της υγείας του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για βαρύτατη απώλεια καθώς θεωρείτο ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους που διαμόρφωσαν την ελληνική μεταπολεμική ζωγραφική μαζί με τον Γιάννη Μόραλη. Με πλούσιο πνευματικό, καλλιτεχνικό και διδακτικό έργο, ύμνησε το ελληνικό φως και χρώμα. Εχει δωρίσει πάνω από 200 έργα στην Εθνική μας Πινακοθήκη.

10/3, Κώστας Κουτσομύτης, 78

Έλληνες διάσημοι που έφυγαν από την ζωή το 2016. - Εικόνα11

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης απεβίωσε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο». Ο γνωστός σκηνοθέτης τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.  Ο Κώστας Κουτσομύτης ήταν από τους διαμορφωτές της ελληνικής τηλεόρασης και μυθοπλασίας, καθώς είχε μεταφέρει πολλά και γνωστά λογοτεχνικά έργα στη μικρή οθόνη. Πρόσφατα είχε μιλήσει σε ειδική εκπομπή της ΕΡΤ για τα πενηντάχρονα της ελληνικής τηλεόρασης και αυτή έμελλε να είναι η τελευταία του δημόσια εμφάνιση.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact