τραγανό crumble με ρεβάντι και μπανάνα
ΥΛΙΚΆ
- 200g ραβέντι, κομμένο σε κομμάτια περίπου 1 εκατοστού
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 30g αλεσμένα αμύγδαλα
- 50g κουάκερ
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 ώριμη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
- 25ml έλαιο ηλίανθου
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ραβέντι, τον χυμό πορτοκαλιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι σιγά-σιγά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Για το crumble, ανακατεύουμε το λάδι και το μέλι, στην συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βρώμη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
- Μετακινούμε με το κουτάλι το ραβέντι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μπανάνας, και σκορπίζουμε από πάνω από το μείγμα του crumble. Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΔΕΥΤΈΡΑ (ημέρα χωρίς υδατάνθρακες)
ΠΡΩΙΝΟ: Δύο φέτες ψητό άπαχο μπέικον και ψητή ντομάτα
SNACK: Μια χούφτα ελιές
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Μια ομελέτα τριών αβγών με κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια ή μια μεγάλη σαλάτα με κρύο κοτόπουλο
SNACK: Σέλινο με λίγο τυρί κρέμα
ΔΕΙΠΝΟ: Σολομός στην σχάρα με μπρόκολο στον ατμό και φασολάκια
ΓΛΥΚΟ: Γιαούρτι με μέλι και λίγους ψημένους σπόρους
ΤΡΙΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ: Δύο αβγά ποσέ σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
SNACK: Μια μικρή χούφτα ξηρών καρπών και σπόρων
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Σούπα με φακές ή φασόλια και δύο παξιμάδια βρώμης
SNACK: Λεπτές λωρίδες αγγουριού, σέλινου και καρότου κι ένα μικρό μπολάκι με χούμους
ΔΕΙΠΝΟ: Μπιφτέκι από άπαχο κιμάς με κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια και ντομάτες, με ένα στρώμα πουρέ γλυκοπατάτας και λίγο τυρί
ΓΛΥΚΟ: Ένα μικρό μπολ με γιαούρτι με μέλι και μούρα
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ: Ένα μπολ με μούσλι χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη, γιαούρτι και ψιλοκομμένο αποξηραμένα βερίκοκα
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Μεγάλη ανάμικτη σαλάτα με βραστά αβγά, τόνο σε κονσέρβα, μέλι και σάλτσα, ένα αχλάδι και ένα μικρό κομμάτι blue cheese
SNACK: 1 φέτα κέικ μελιού
ΔΕΙΠΝΟ: Χοιρινό κατσαρόλας με φασόλια και σάλτσα ντομάτας, σερβίρεται με λάχανο στον ατμό λάχανο
ΓΛΥΚΟ: ένα μικρό μπολ με φρουτοσαλάτα
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΡΩΙΝΟ: Δύο λουκάνικα (με κρέας ή λαχανικά) με μια μεγάλη ψητή ντομάτα
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ανοιχτό σάντουιτς με μια φέτα ζαμπόν, τυρί και σαλάτα σε μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
SNACK: Καπνιστός σολομός με λίγο τυρί κρέμα
ΔΕΙΠΝΟ: Μπούτι κοτόπουλο ψημένο με λίγο ελαιόλαδο, χοντροκομμένα κόκκινο κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, κολοκυθάκια, ψιλοκομμένο σκόρδο
ΓΛΥΚΟ: Ένα μικρό μπολ γιαούρτι με μέλι και μούρα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΡΩΙΝΟ: Ένα μπολ με σπιτικό μούσλι φτιαγμένο με γάλα και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι
SNACK: Μπισκότο με μήλο και καρύδι
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Frittata (αβγά και λαχανικά) σερβιρισμένη με σαλάτα
SNACK: Αγγουράκι κομμένο σε μπαστούνια με λίγο τυρί κρέμα
ΔΕΙΠΝΟ: Stir-fry κομμάτια μπριζόλας με ανάμεικτα λαχανικά, σερβιρισμένη με μια μικρή μερίδα noodles ολικής αλέσεως
ΓΛΥΚΟ: Μούρα με ψιλοκομμένη καρύδα και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΡΩΙΝΟ : Ομελέτα με καπνιστό σολομό σε μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
SNACK : Μια χούφτα καρύδια
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ : Κοτόσουπα με κρουτόν ολικής αλέσεως, μια χούφτα σταφύλια και ένα κομμάτι τυρί
SNACK : muffin με μπανάνα και μέλι*
ΔΕΙΠΝΟ : Curry ( κοτόπουλο ή tofu ) με μήλα, βερίκοκα, σταφίδες, ντομάτες και γάλα καρύδας , με μια μικρή μερίδα καστανό ρύζι
ΓΛΥΚΟ : Ψητά ροδάκινα περιχυμένα με μέλι
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΡΩΙΝΟ : Δύο ριζογκοφρέτες με μια φέτα ζαμπόν και μπρι
SNACK : Καρότο σε μπαστουνάκια βουτηγμένα σε χούμους
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ : Ομελέτα με μανιτάρια και ένα μανταρίνι
SNACK : Ελιές με φέτα
ΔΕΙΠΝΟ : Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, μια μερίδα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και μια μεγάλη σαλάτα ( με dressing μελιού)
ΓΛΥΚΟ : crumble με ραβέντι και μπανάναΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα