Για χρόνια θεωρήθηκε ότι η κατανάλωση αυγών σε τακτική βάση αυξάνει τη χοληστερόλη σε ανθυγιεινά επίπεδα.
Ωστόσο, τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι αν και το σώμα μας παράγει φυσιολογικά σημαντική ποσότητα χοληστερόλης, μπορεί να προσαρμοστεί και να παράγει λιγότερη ποσότητα, όταν καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν χοληστερόλη.
Αυτό είναι σπουδαία νέα, ειδικά στην περίπτωση των αυγών, που έχουν απίστευτες ωφέλειες αν καταναλώνονται καθημερινά.
Όχι μόνο περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και πρωτεΐνη, αλλά επίσης δρουν αποτρεπτικά για πολλές ασθένειες.
Δύο ή τρία αυγά την ημέρα μπορούν να εμπλουτίσουν τη διατροφή σας με βιταμίνες A, D, E και B-12.
Σύμφωνα με την Huffington Post, είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, ασβέστιο, και ω-3 λιπαρά οξέα Η ποσότητα υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης σε ένα αυγό είναι ίση με 30 γραμμάτια κρέατος.
Η ποιότητα αυτής της πρωτεΐνης έχει υψηλότερη θρεπτική αξία, από το βοδινό ή το γάλα.
Στο παρακάτω βίντεο παρατίθενται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως η χολίνη που είναι σημαντική για την υγεία του εγκεφάλου και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται μέσα σε αυγά.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2