ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 250 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 80 γρ βούτυρο
- 3 κ.τ.σ πραλίνα σοκολάτας
- 1 φλ φουντούκια ή αμύγδαλα ασπρισμένα και ανάλατα
Για την κρέμα
- 750 γρ. τυρί κρέμα (π.χ.μασκαρπόνε)
- 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Αφήνουμε το τυρί κρέμα εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του γλυκού ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να το «δουλέψουμε».
Photo: comfybelly.com
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς και τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα την πραλίνα και τα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε το μίγμα και στη συνέχεια το απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Για να στρωθεί ακόμα καλύτερα μπορούμε να το πατικώσουμε με ένα ποτήρι. Το τοποθετούμε στο ψυγείο (ιδανικά για περίπου 40 λεπτά) και συνεχίζουμε με την κρέμα μας.
Λιώνουμε σε ένα μπαιν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος και μόλις είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τη φωτά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά και όταν πια το μίγμα έχει ομογενοποιηθεί το απλώνουμε πάνω στη βάση των μπισκότων. Λιώνουμε την κουβερτούρα και προσεκτικά την περιχύνουμε πάνω από την κρέμα.
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για 2,5 ώρες. Αν μείνει και λίγο παραπάνω ακόμα καλύτερα.