Αγαπάς τα brownies που λιώνουν στο στόμα; Που να δοκιμάσεις το γεμιστό brownie με κρέμα καραμέλας! Πραγματική κόλαση…
Υλικά
Για τα brownies: 360 γρ. κουβερτούρα σπασμένη
3 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. baking powder
Για την Γέμιση: 1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 του φλιτζανιού σος καραμέλας
Εκτέλεση
Βάλε περίπου 200 γρ. από τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και λιώσε σε μπεν μαρί να μαλακώσει και άφησε στην άκρη
Βάλε τα αυγά τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χρύπησε στο μίξερ για 15 λεπτά να γίνει κρεμώδες
Πρόσθεσε στη συνέχεια το αλεύρι, το baking powder και τη λιωμένη σοκολάτα και τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας. Άφησε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά
Στρώσε μια λαδόκολλα σε λαμαρίνα και μοίρασε την ζύμη σε στρογγυλά μπισκοτάκια 2 κ.σ. περίπου
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά ώσπου να αφρατέψει και να σπάσει στην επιφάνεια κάθε μπισκοτάκι. Μην τα ξεχάσεις και στεγνώσουν εσωτερικά
Άφησε σε σχαρούλα να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσεις
Για την κρέμα καραμέλας βάλε το βούτυρο σε ένα μπολ και χτύπησε να αφρατέψει. Πρόσθεσε τη ζάχαρη με το αλάτι και συνέχισε το χτύπημα
Στη συνέχεια ανάμειξε και την καραμέλα μέχρι να γίνουν ένα σώμα, μια κρέμα
Γέμισε τα μπισκοτάκια σου με 2 κ.γ. κρέμα καραμέλας και σκέπασε να κάνεις σάντουιτς
tlife.gr