Η καλύτερη «γευστική συντροφιά» για τον καφέ
Υλικά για 6 μηλόπιτες
3 μήλα
75 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα
1-2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό (για επάλειψη)
1/2 κ.σ. ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε αρχικά τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους. Τα βάζετε σ’ ένα βαθύ μπολ και τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ ή το λικέρ και τα ανακατεύετε απαλά. Για να μην μαυρίσουν τα μήλα, τα ραντίζετε με μερικές σταγόνες λεμονιού.
Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και με την βοήθεια κούπας ή ποτηριού, κόβετε δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τη διάμετρο των ατομικών πυρίμαχων που θα χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε τις μηλόπιτες.
Μοιράζετε τα μήλα στα σκεύη, βρέχετε με νερό τα χείλη τους και καλύπτετε με τους δίσκους σφολιάτας.
Πιέζετε τα πλαϊνά της σφολιάτας για να κλείσει καλά.
Αν θέλετε ότι περίσσεψε από την σφολιάτα που δεν χρησιμοποιήσατε, το κόβετε με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και στολίζετε με αυτά τις μηλόπιτες.
Αλείφετε το φύλλο με αβγό, κάνετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός κατά την διάρκεια του ψησίματος και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη (προαιρετικό).
Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι ατομικές μηλόπιτες να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
newsbeast.gr