Δεν ήταν αυτοκτονία ο θάνατος του εισαγγελέα Αλιμπέρτο Νίσμαν, ο οποίος διενεργούσε έρευνα για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση κατά του εβραϊκού ιδρύματος ΑΜΙΑ στο Μπουένος Άιρες το 1994.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίσμαν, επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης, εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του αργά την Κυριακή με ένα πιστόλι δίπλα του. Όμως, όπως προέκυψε, οι δύο βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση του Νίσμαν εναντίον της Προέδρου, είχαν παρουσιαστεί ψευδώς ως πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η κ. Φερνάντες δήλωσε ότι η απάτη αυτή έθετε εν αμφιβόλω τις κατηγορίες εναντίον της και ότι αποδείκνυε ότι υπάρχει μια συνομωσία με στόχο τη δυσφήμησή της.
«Τον χρησιμοποίησαν όσο ήταν ζωντανός και μετά τον ήθελαν νεκρό», αναφέρει σε μια ανοικτή επιστολή της προς τους Αργεντινούς, προσθέτοντας ότι ο θάνατος του Νίσμαν ήταν «θλιβερός και φοβερός».
Η Πρόεδρος της Αργεντινής δεν ανέφερε ποιος σκότωσε τον εισαγγελέα αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις για την υπόθεση.
Στο μεταξύ τα Social Media κατακλύζονται από θεωρίες συνομωσίας, κάποιες εκ των οποίων εμφανίζουν την Φερνάντες και την κυβέρνησή της ως υπεύθυνους για το φόνο του Νίσμαν.
Από την πλευρά της η Φερνάντες, με μία ανάρτηση στο Facebook< υπερασπίστηκε τον εαυτό της: «Η κατηγορία του Νίσμαν όχι μόνο καταρρέει, αλλά γίνεται ένα πραγματικό πολιτικό και νομικό σκάνδαλο. Αυτό είναι το κλειδί. Ο εισαγγελέας Νίσμαν δεν γνώριζε ότι οι άνδρες που του παρουσιάστηκαν ως πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας στην πραγματικότητα δεν ήταν», ανέφερε.
«Οι κατάσκοποι που δεν ήταν κατάσκοποι. Τα ερωτήματα έχουν γίνει βεβαιότητα. Η αυτοκτονία που τώρα είμαι πεπεισμένη ότι δεν ήταν αυτοκτονία», συνέχισε η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ.