ΔΙΑΦΟΡΑ

Το απόλυτο τρικ: Μειώνει στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια

Τα ζυμαρικά είναι πραγματικά από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο.

Μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους, αποτελούν το ιδανικό κυρίως πιάτο και τέλειο συνοδευτικό. Εχουν, όμως, ένα κακό: Παχαίνουν. Και αυτό αποτελεί πραγματικά πρόβλημα.

Ευτυχώς τώρα, ευρέως στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα… τρικ που κάνει τα πιάτα ένα λιγότερο παχυντικό πιάτο.

Τι μπορεί κανείς λοιπόν να κάνει για να μην παχαίνουν τα μακαρόνια; Να τα τρώει ξαναζεσταμένα.

Τα μακαρόνια είναι υδατάνθρακες οι οποίοι όταν μεταβολίζονται εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, όταν παγώσουν αλλάζει η χημική τους δομή σε «ανθεκτικό άμυλο» (resistant starch). Και έτσι τα μακαρόνια γίνονται λιγότερο παχυντικά καθώς η γλυκόζη που απελευθερώνουν τα ανθεκτικά άμυλα είναι πολύ πιο ελεγχόμενη. Ουσιαστικά αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα κατά 50% λιγότερο σε σχέση με τα ζεστά και αχνιστά.

Τέλος, τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια ο οργανισμός μας τα αντιμετωπίζει περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδατάνθρακες.

iefimerida.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact