Υλικά:
- 220g αλατισμένα φιστίκια, χωρισμένα
- 1 φλιτζάνι (125g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας (25g) καστανή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι (115g) αλατισμένο βούτυρο, κρύο και σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας (45ml) παγωμένο νερό
- καραμέλα είτε σπιτική είτε αγορασμένη
- 226g σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας (31 g) φυστικοβούτυρο
- προαιρετικά: κομμάτια σοκολάτας, θρυμματισμένα φιστίκια και επιπλέον καραμέλα για την επικάλυψη.
Εκτέλεση:
Για τη κρούστα:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 177 ° C.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, ανακατεύουμε τα φιστίκια, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και αλάτι μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Προσθέτουμε τους κύβους βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε ψίχουλα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε αργά και προσθέτουμε τις 3 κουταλιές κρύου νερού.
- Πιέζουμε με τα χέρια τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα σκεύος για τάρτες. Εάν δεν έχεις ταψί για τάρτες, μπορείς να τρυπήσεις ένα σκεύος μερικές φορές με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Αφαιρούμε τη κρούστα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά καθώς προετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Ανακατεύουμε την καραμέλα και 1 φλιτζάνι από φιστίκια μαζί. Αν δεν τη φτιάχνεις μόνη σου απλά ζέστανε την ελαφρώς για να μη κολλήσει. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη κρούστα.
Για την επικάλυψη:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σταμάτησε το φούρνο κάθε 15 δευτερόλεπτα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη στρώση καραμέλας.
- Γαρνίρετε προαιρετικά με σοκολάτα και φιστίκια.
- Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο, ακάλυπτη, για 2-3 ώρες.
ipop.gr