Νέας γενιάς εξετάσεις γενετικής, χωρίς κίνδυνο για τον ασθενή, θα είναι διαθέσιμες σε λίγες ημέρες. Ταυτόχρονα, οι εν λόγω εξετάσεις, θα είναι προσιτές και ακριβείς, με τα αποτελέσματα διαθέσιμα σε λίγες ημέρες, ενώ θα προσφέρουν τις γενετικές πληροφορίες κλειδιά προσφέροντας μια νέα φιλοσοφία στην πρόληψη των ασθενειών.
Ειδικότερα, μέσω της GENOMA Α.Ε., θυγατρική της εταιρία στην προληπτική ιατρική , η ESPERITE βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής και επιστημονικής καινοτομίας. Ανακοινώνει μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων για να συλλέξει τη μεγαλύτερη γενετική πλατφόρμα για κλινικές διαγνώσεις στην Ευρώπη: Μια άκρως αποδοτική πλατφόρμα NGS με την ικανότητα να επεξεργάζεται 75.000 δείγματα ανά έτος. Επίσης υπέγραψε συμφωνία προμήθειας με την Thermo Fisher Life Technology για την εγκατάσταση δορυφορικών πλατφορμών αλληλουχίας, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η ESPERITE, όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους μέσω του NGS Cloud.
Ο κ. Frederic Amar, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ESPERITE είπε: «Το όνειρό μας έγινε σήμερα πραγματικότητα. Βελτιώνουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε την ανθρώπινη ασθένεια μέσα από κορυφαίες μετασχηματιστικές έρευνες και μεταφράζοντάς τες σε απτά οφέλη για την κοινωνία. Το 2015 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για εξατομικευμένη ιατρική».
Ο Όμιλος ESPERITE, εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Euronext στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι, είναι η Κορυφαία Διεθνής Εταιρεία στην αναγεννητική και προληπτική ιατρική που λειτουργεί σε 40 χώρες, με ένα δίκτυο 6.000 κλινικών σε όλο τον κόσμο. Η ESPERITE εξυπηρετεί τους πελάτες της στις καινοτόμες τεχνολογικά εγκαταστάσεις της στη Γενεύη, σε συνδυασμό με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης στο Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Ντουμπάι, τη Νότια Αφρική και την Πορτογαλία. Οι οικογενειακές της τράπεζες φύλαξης βλαστικών κυττάρων, CryoSave και Salveo, έχουν φυλάξει σχεδόν 275.000 δείγματα από το αίμα του ομφάλιου λώρου και ιστού ομφάλιου λώρου.
Διαβάστε ακόμη:
Ο πρώτος οργανισμός που αναπαράγει τεχνητά «γράμματα» στο DNA του