Μια ισλανδική ζυθοποιία πάει την παρασκευή της μπύρας ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά την παραδοξότητα των υλικών καθώς αρωματίζει το προϊόν με… καπνιστούς όρχεις φάλαινας! Η εταιρεία Steðji παρουσίασε πρόσφατα την μπύρα Hvalur 2, με οινόπνευμα 5,2% και ιδιαίτερο άρωμα! «Εμείς καπνίζουμε τους όρχεις των φαλαινών με τον παραδοσιακό ισλανδικό τρόπο, μέσα σε αποξηραμένη κοπριά! Αυτό είναι που δίνει στην μπύρα αυτή μια μοναδική καπνιστή γεύση!”, είπε ο ιδιοκτήτης της Steðji.
Ωστόσο πολλές αντιδράσεις υπάρχουν από ακτιβιστές σχετικά με τη φαλαινοθηρία και το εμπόριο φαλαινών στην Ισλανδία. Αλλά η εταιρεία υπερασπίστηκε τα προϊόντα της, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στην πρακτική τους. «Ζούμε σε μια χώρα όπου επιτρέπεται η φαλαινοθηρία και ελέγχεται από τις ισλανδικές Αρχές”.