Το προφιτερόλ αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς ένα λαχταριστό γλύκισμα, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Η παρακάτω συνταγή παρουσιάζει έναν εναλλακτικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να το παρασκευάσουμε μέσα σε δεκαπέντε λεπτά και να το απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
- 1 πακέτο κομμένα μπισκότα πτι μπερ
- 3 μήλα τριμμένα
- 120 γραμμ. τριμμένα φουντούκια
- 2 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας.
Για την κρέμα
- 2 ποτήρια γάλα
- 80 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- Σαντιγί (προαιρετικά).
Οδηγίες
Πλένουμε τα μήλα και τα καθαρίζουμε, τα τρίβουμε σε τρίφτη στην χοντρή πλευρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμένα μπισκότα, τα φουντουκιά και την τρούφα, τα ζυμώνουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα σοκολάτας.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και προσθέτουμε την βανίλια και τα αυγά ένα – ένα χτυπώντας με το σύρμα για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα.
Τοποθετούμε τις μπάλες μήλου σε μια πιατέλα ή μπολ και περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά) και το απολαμβάνουμε.