Σνίτσελ με μοσχοκάρυδο και ουίσκι
Υλικά (5-6 μερίδες)
- 6 εσκαλόπ από μοσχαρίσιο μπούτι
- 3-4 αβγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σ. βούτυρο
- Τριμμένη φρυγανιά (όσο πάρει)
- 1 γεμάτο σφηνάκι ουίσκι
Εκτέλεση
Σε δυο βαθιά πιάτα βάζουμε, στο ένα τα αβγά χτυπημένα ένα-ένα και στο άλλο τη φρυγανιά.
Έπειτα, αλατοπιπερώνουμε τα εσκαλόπ, τα πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο, τα βουτάμε ένα-ένα, πρώτα στο πιάτο με τα αβγά και μετά στη φρυγανιά και τέλος τα τηγανίζουμε, σε σχετικά μέτρια φωτιά και στις δύο πλευρές τους έως ότου πάρουν χρώμα.
Προαιρετικά, όταν τα σνίτσελ είναι έτοιμα στο τηγάνι, σβήνουμε το μάτι, αδειάζουμε ένα σφηνάκι ουίσκι και ανάβουμε φωτιά.