Υλικά
Για το παντεσπάνι:
125γρ. αλεύρι + αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
125γρ. ζάχαρη
30γρ. βούτυρο λιωμένο και βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
Για την κρέμα σοκολάτας:
400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
500γρ. κρέμα γάλακτος
1 στικ βανίλιας
2 κ. σ. μέλι
5 κ. σ. μαύρο ρούμι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια, κοπανισμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί διαμέτρου 20εκ. Βάζουμε τα αβγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός για 10 λεπτά. Ρίχνουμε στο μπολ βροχηδόν το αλεύρι και το ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ενσωματώνουμε κι αυτό με τη σπάτουλα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι για 3-4 ώρες. Για την κρέμα σοκολάτας, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την περιχύνουμε με το μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το στικ βανίλιας και την αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα με το μέλι και προσθέτουμε το ρούμι και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε το στικ βανίλιας και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά. Βάζουμε το παντεσπάνι σε μια φόρμα (το κόβουμε γύρω-γύρω αν χρειαστεί) και από πάνω προσθέτουμε την κρέμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3 ώρες. Γαρνίρουμε με σαντιγί.