ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Μετακινήσεις, προαγωγές και επιστροφές στο κυβερνητικό παζλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος που έμαθε να χορεύει στα νεύρα των δημοσκοπήσεων, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για έναν ανασχηματισμό. Όχι απλό, όχι συνηθισμένο, αλλά έναν ανασχηματισμό που θυμίζει λίγο μουσικές καρέκλες.

Όπως όλοι ξέρουμε, όταν η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, η λύση είναι πάντα η ίδια: ας μετακινήσουμε μερικούς υπουργούς, ας δώσουμε μερικές προαγωγές και ας προσποιηθούμε ότι όλα αλλάζουν.

Και φυσικά, ας το κάνουμε όλα αυτά πριν τις εκλογές του 2027, γιατί ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσεις την προεκλογική καμπάνια.

**Ο Χατζηδάκης και η μεγάλη μετακόμιση**

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο άνθρωπος που έκανε τα νούμερα να χορεύουν, φαίνεται να είναι ο μεγάλος νικητής αυτού του ανασχηματισμού. Από το υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Χατζηδάκης μετακομίζει στο Μαξίμου, όπου θα αναλάβει τον ρόλο του αντιπροέδρου και θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο. Φαντάζεστε; Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να μην πέσει η ανάπτυξη, τώρα θα κάνει τα πάντα για να μην πέσει η κυβέρνηση. Και φυσικά, η ερώτηση που απασχολεί όλους είναι: ποιος θα πάρει τη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας; Η Νίκη Κεραμέως, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ή ίσως κάποιος άλλος που θα βγει από το καπέλο του πρωθυπουργού;

**Ο Πιερρακάκης και η μουσική των καρεκλών**

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο άνθρωπος που έκανε την ψηφιακή μεταμόρφωση της παιδείας, φαίνεται να είναι έτοιμος να αλλάξει χαρτοφυλάκιο. Από το υπουργείο Παιδείας, ο κ. Πιερρακάκης πηγαίνει στο υπουργείο Οικονομίας, ενώ η Σοφία Ζαχαράκη παίρνει τη θέση του στην Παιδεία. Και φυσικά, η Ειρήνη Αγαπηδάκη παίρνει τη θέση της κ. Ζαχαράκη, ενώ ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναβαθμίζεται. Μια αληθινή μουσική των καρεκλών, όπου όλοι αλλάζουν θέσεις, αλλά κανείς δεν ξέρει αν κάτι πραγματικά αλλάζει.

**Η επιστροφή των γνωστών προσώπων**

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η επιστροφή κάποιων γνωστών προσώπων. Ο Θάνος Πλεύρης, ο Κώστας Σκρέκας και ο Σταύρος Παπασταύρου φαίνεται να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κυβέρνηση. Ο κ. Παπασταύρου, που είχε φύγει από την κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό, τώρα φαίνεται να επιστρέφει είτε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είτε στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Και φυσικά, όλα αυτά γίνονται χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιο πλάνο ή αν απλώς ρίχνουμε τα ονόματα σε ένα καπέλο και βγάζουμε ό,τι βγει.

**Οι αμετακίνητοι**

Και ενώ όλοι αλλάζουν θέσεις, υπάρχουν και κάποιοι που παραμένουν αμετακίνητοι. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Νίκος Δένδιας, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Λίνα Μενδώνη, ο Κώστας Τσιάρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης παραμένουν στις θέσεις τους. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να πειράξει τα πιο σημαντικά κομμάτια του κυβερνητικού παζλ, ακόμα κι αν τα δημοσκοπήματα λένε ότι ίσως είναι καιρός για αλλαγές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact