Τον απόλυτο τρόμο βίωσε ένας 62χρονος υπάλληλος βενζινάδικου στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν δύο ληστές τον επιτέθηκαν και του έκλεψαν 930 ευρώ.
Το περιστατικό έγινε γύρω στις 3:48 π.μ., όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας.
Οι δύο δράστες έφτασαν με αυτοκίνητο στο πρατήριο και ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους γεμίσει το ντεπόζιτο. Μόλις ολοκληρώθηκε η πληρωμή, οι ληστές βγήκαν από το όχημα και κινήθηκαν απειλητικά προς τον 62χρονο, προσπαθώντας να αποφύγουν να καταγραφούν από τις κάμερες. Ο ένας από τους δράστες κρατούσε κατσαβίδι, το οποίο τοποθέτησε στην πλάτη του θύματος, ενώ ο υπάλληλος προσπάθησε να αντισταθεί, φωνάζοντας «περίμενε» για να κερδίσει χρόνο.
Ωστόσο, οι ληστές τον χτύπησαν και τον έριξαν κάτω, καταφέρνοντας να του πάρουν τα χρήματα που είχε στην τσέπη του. Ο 62χρονος φώναξε για βοήθεια, αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους.
Ο υπάλληλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ λόγω του συμβάντος. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου δήλωσε στο thestival.gr ότι οι υπάλληλοι είναι «απροστάτευτοι» και κατέθεσε μήνυση εναντίον των δραστών. Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Το περιστατικό αποτελεί μια νέα υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε ευάλωτες θέσεις, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές βάρδιες. Οι αρχές καλούνται να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών.