ΚΟΣΜΟΣ

15 νεκροί και βιβλικές καταστροφές μετά τον τυφώνα «Μίλτον»

Mετά την επέλαση του τυφώνα «Μίλτον» στη Φλόριντα, αποκαλύπτεται η έκταση της καταστροφής και των ζημιών σε ολόκληρη την πολιτεία.

Η καταιγίδα έφτασε στην ξηρά το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο Σιέστα Κι στη Φλόριντα, ως επικίνδυνος τυφώνας κατηγορίας 3 πριν ξεσπάσει στην πολιτεία ως καταιγίδα κατηγορίας 1 — καταστρέφοντας σπίτια, δρόμους, καλώδια ρεύματος, δέντρα και κτίρια.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο μονοπάτι της καταστροφής του «Μίλτον» που προκάλεσε καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους σε τμήματα της δυτικής ακτής της Φλόριντα και φονικούς ανεμοστρόβιλους στα ανατολικά της – και η πολιτεία αναμένει περισσότερα θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις.

H καταιγίδα προκάλεσε βροχοπτώσεις που συμβαίνουν 1 φορά στα 1000 χρόνια σε ορισμένες περιοχές, όπως το Σεντ Πέτερσμπεργκ που δέχθηκε 18 ίντσες βροχής. Πλάνα από drone του CNN έδειξαν έναν κατασκευαστικό γερανό να ανατρέπεται από ψηλό ύψος και να πέφτει σε ένα κτίριο σε μια σκηνή που οι κάτοικοι περιέγραψαν ως «ναυάγιο τρένου».

Περίπου 11 εκατ. άνθρωποι κινδύνευσαν από υπερχείλιση ποταμών, ενώ, αριθμός – ρεκόρ ανεμοστρόβιλων προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Περισσότερα από 2,6 εκατ. νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το poweroutage.us. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι «επιστρατεύθηκαν» χιλιάδες εργαζόμενοι από το ομοσπονδιακό προσωπικό στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία, συμπεριλαμβανομένων και 1.000 μελών της ακτοφυλακής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact