ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η άγνωστη ιστορία με τον μικρό Χάρβεϊ

Στη θλίψη έχει βυθίσει τόσο την οικογένεια του Παναθηναϊκού όσο και αυτή της Εθνικής Ελλάδος, η είδηση του χαμού του διεθνή ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας στο σπίτι του στην Γλυφάδα, ανήμερα των γενεθλίων του γιού του.

Όμως, ο Μπάλντοκ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στη Βρετανία και όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Ο ίδιος είχε αποδείξει το μεγαλείο ψυχής όταν στάθηκε στο πλευρό ενός μικρού φίλου της ομάδας, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο ωστόσο αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά του.

Λόγος γίνεται για τον νεαρό Χάρβεϊ ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργείο στην καρδιά το οποίο ευτυχώς ήταν επιτυχημένο, ωστόσο το ποδοσφαιρικό του όνειρο δεν μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς απινιδωτή.

Μόλις ο Τζορτζ Μπάλντοκ έμαθε για την ιστορία του μικρού Χάρβεϊ έσπευσε να δωρίσει από καρδιάς τον απινιδωτή στην οικογένεια του, ζητώντας παράλληλα η δράση του να μείνει κρυφή. Έτσι, έδωσε την δυνατότητα στον Χάρβεϊ να συνεχίσει να παίζει το άθλημα που αγαπά και να σκοράρει, όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και στη ζωή.

Η αντίδραση της μητέρας του μικρού Χάρβεϊ για τον θάνατο του Μπάλντοκ

Η μητέρα του μικρού Χάρβεϊ, Μαρί, στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ «λύγισε», καθώς για πολλούς ήταν ένας ποδοσφαιριστής, για την ίδια και την οικογένεια της ωστόσο, ήταν αυτός που έδωσε μια τεράστια ασίστ στον γιό της.

«Για αυτούς που δεν το ξέρουν, ο Χάρβεϊ διαγνώστηκε με μια καρδιακή πάθηση πριν κάποια χρόνια. Ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό, ένα τεράστιο σοκ για εμάς. Εγχειρίστηκε επιτυχημένα και ευτυχώς τα πάει μια χαρά. Από εδώ και στο εξής θα κάνεις τακτικές εξετάσεις μέχρι να χρειαστεί κι άλλη επέμβαση. Ως γονιός είναι μια συνεχής ανησυχία και κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

Στην παλιά μας ομάδα κουβαλούσαμε έναν φορητό απινιδωτή, τον οποίο έπρεπε να επιστρέφουμε κάθε φορά όταν φεύγαμε από το γήπεδο, οπότε ξεκινήσαμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αγοράσουμε έναν.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παρενέβη αμέσως όταν άκουσε για τον Χάρβεϊ και του αγόρασε έναν απινιδωτή την επόμενη μέρα. Ήταν ένα προσωπικό δώρο από εκείνον, όχι κάτι που έκανε για δημοσιότητα ή μέσω του συλλόγου. Το έκανε από τη δική του τσέπη.

Όπως βλέπετε, ήταν Χριστούγεννα και ο Τζορτζ μάς ζήτησε να μη δημοσιεύσουμε κάτι, για αυτό το κρατήσαμε κρυφό μέχρι τώρα.

Ο Τζορτζ δεν θα μάθει ποτέ πόσα σημαίνει αυτό για εμάς και τι ηρεμία μας προσφέρει, ενώ επιτρέπει στον Χάρβεϊ να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, γιατί ξέρουμε πως αν συμβεί κάτι, έχουμε τον απινιδωτή πάντα μαζί μας», έγραψε χαρακτηριστικά

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact