Υπάρχει μία συγκεκριμένη προσθήκη στον καφέ, ενός συγκεκριμένου συστατικού που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, διατηρώντας υγιές το μικροβίωμα του εντέρου.
Όταν αυτό διαταραχθεί οδηγεί σε γαστρεντερολογικές παθήσεις, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου με συμπτώματα διάρροιας, αίματος στα κόπρανα, πόνου στο στομάχι, απώλεια βάρους, κόπωση.
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants, έδειξε ότι όταν ο καφές συνδυάζεται με μία κουταλιά σκόνης κακάο, πολλαπλασιάζεται η αντιοξειδωτική του δράση.
Τόσο ο σπόρος του καφέ, όσο και ο σπόρος του κακάο είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά, συγκεκριμένα σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που μετριάζουν το οξειδωτικό στρες, προωθούν τη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο και βελτιώνουν τις ανοσολογικές αντιδράσεις του οργανισμού.
Το κακάο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι πολύτιμες για την καλή υγεία του εντέρου.
Σύμφωνα με τη γαστρεντερολόγος και επικεφαλής της μελέτης Dr. Sarah Robbins, «τα ωφέλιμα βακτήρια ζυμώνουν τις πρεβιοτικές ίνες για να παράγουν λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας (SCFAs), τα οποία έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μιας ισορροπημένης ανοσολογικής απόκρισης στο έντερο».
Πηγή: oneman.gr