ΕΛΛΑΔΑ

«Εκτός ελέγχου»: Αμέτρητα βίντεο μίσους και απειλές μετά το ξυλοδαρμό της 14χρονης – Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανησυχητική, καθώς στο Tik Tok κυκλοφορούν αμέτρητα βίντεο όπου μαθητές αναρτούν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης.

Η επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκλήθηκε από τα αναρτημένα στα social media δεκάδες βίντεο μίσους, μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης κοπέλας στη Γλυφάδα.

Τα συγκεκριμένα βίντεο προκάλεσαν σοκ και ανησυχία στην κοινωνία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων κατά του ψηφιακού μίσους και της βίας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αξιωματούχοι της Δίωξης σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ολοκληρωμένη έρευνα με σκοπό την αναγνώριση χρηστών που, μέσω της δημοσίευσης βίντεο, απειλούν, προτρέπουν σε βίαιες ενέργειες και δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία άλλων χρηστών, όπως ονόματα και διευθύνσεις κατοικίας.

Στα επίμαχα βίντεο, οι ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν εκδίκηση.

Την ίδια ώρα, αρκετοί μαθητές κανονίζουν μέσα από τα social media ραντεβού για σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact